FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-06

Gondolkodjon előre, vizsgáltassa át kerti gépeit!

Elkezdődött a meteorológiai tavasz, és ahogy egyre melegszik az idő, sokan kezdenek neki különböző kerti munkáknak. Annak érdekében, hogy a ház körüli tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el és megbízhassunk gépünkben, javasolt elvégezni a tavaszi karbantartási műveleteket. Országszerte minden STIHL szervizben március 2-15. között ingyenesen átvizsgálják kerti gépeit!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A legtöbb esetben azért hibásodnak meg kerti gépeink, mert nem megfelelően tartjuk karban őket, vagy nem készítjük elő a téli leállás után a tavaszi kerti munkálatokra. Annak érdekében, hogy a tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el, érdemes szakszervizben átvizsgáltatni azokat.

 

A szervizigény minden típusnál eltérő, és rengeteg körülménytől függ. Fontos azonban, hogy legalább évente egyszer elvigyük szakszervizbe a gépet, hiszen például olaj, gyertya, vagy szűrőcsere javasolt. Sajnos nem változott a géptulajdonosok azon véleménye, hogy a szakszerviz nem túl olcsó, pedig a STIHL-nél évente hirdetünk meg olyan időszakokat (főleg tavasszal) amikor ingyenes átvizsgálást vállalunk szakszervizeinkben - hívta fel a figyelmet a szakértő.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy szervizelésre a legtöbb esetben már meghibásodott gépet visznek a géptulajdonosok, pedig az átvizsgálás és a karbantartás feladata az állapot megóvása lenne. Benzines gépek esetén a szervizelések alkalmával általában olajat és szűrőt cserélnek, de a kések élezése, valamint a gyertya, illetve a forgó-kopó alkatrészek ellenőrzése sem maradhat el.

 

Ha nem gondolkozunk előre, nagy anyagi kárt okozhatunk magunknak! - Az embereknek legtöbbször addig eszébe sem jut, hogy szükségük van általános átvizsgálásra vagy karbantartásra, amíg meg nem hibásodnak a gépeik. Szervizelésre az otthoni próbálkozások és az ismerősöktől való segítségkérés a legjellemzőbb, pedig a szakmai segítség mindenki számára elérhető. A STIHL szervizek az ország összes régiójában megtalálhatók. - javasolta a szakértő, majd hozzátette: - Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek a kerti gépek üzemeltetésével kapcsolatban elkövetnek, az a benne felejtett üzemanyag, hiszen hosszabb üzemszünetek előtt a motorból ki kell járatni, az üzemanyag-tankot pedig ki kell üríteni.

Összegzés

A szakemberek minden esetben azt javasolják, hogy a téli leállás után érdemes szakszervizben átnézetni a kerti gépeket, hiszen így megkímélhetjük magunkat a felesleges idegeskedéstől, illetve a pénztárcánkat egy nagyobb anyagi kiadástól. További óriási előnye a szakértelem és a gyorsaság, valamint fontos, hogy a szakszervizek valós garanciát vállalnak az elvégzett munkára, míg a nem hitelesített szakemberek által végzett javítások a gyári garancia elvesztéséhez vezetnek.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas STIHL Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

 

(x) Andreas Stihl Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.