FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-19

Harmonikus ROS - Biesse technológiai együttműködés

Az Automation néven megismert koncepció mögött olyan automatizált és integrált gyártáson alapulóan új üzleti modelleket értünk, ahol a Biesse technológia a ROS robottechnológiai megoldásokkal találkozik és kooperál.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A gyártási folyamatok során jól láthatóak azok a területek, ahol az említett megoldások határozottan növelik a gyártás hatékonyságát, és teljes gyártási folyamatot tekintve is hatékony és biztonságos megoldást jelentenek. Azokon a technológiai pontokon ahol berakási és elszedési feladatot kell végezni, - a megmunkálás típusától függetlenül - rendkívüli jelentősége van a ROS rendszerek beépítésének.

 

ROS rendszerek alkalmazásával a megmunkálóegységek kiszolgálását, a monoton ismétlődő mozgást igénylő felrakodási és elszedési feladatok elvégzését tudjuk megbízhatóvá és hibamentessé tenni.

 

Sok esetben nehéz és nagy méretű laptermékeket kell mozgatni. Abban az esetben, ha matt vagy magasfényű felülettel rendelkeznek ezek az alkatrészek még nehezebb ezt hagyományos módon hatékonyan megoldani. A konstans minőség, a hatékonyság és a munkabiztonság mind a ROS rendszerek irányába mutató vektorok.

A "ROS" technológia az összes Biesse berendezéshez illeszthető: A ROS technológia az adott megmunkálási technológiához igazodva, például CNC megmunkálóközponton történő panel megmunkálás esetén, ideálisan optimalizálható a megmunkálóközpont ütemidejéhez. Rugalmas megoldást jelent, nagyban megkönnyíti a gépkezelő munkáját. A teljes műszak idejére állandó és magas minőséget biztosít.

 

Tipikus alkalmazási terület a laptermékek konfekcionálása. Táblafelosztó gépek előtt és "mögött" egyaránt hatékonyan tud dolgozni egy ROS rendszer. Tehát nemcsak a felrakodásban segíti a gépkezelő munkáját, hanem az leszedésben, valamint a hosszirányú vágások elvégzése után a keresztirányú darabolás előkészítést pozicionálását is hibátlanul elvégzi. Emellet a kész munkadarabok kiválogatásában és leszedésben is tökéletes munkatárs.

NC sorozatfúró automaták hatékonysága szintén olyan tempót és kiszolgálási minőséget igényel ma már, hogy a ROS rendszerekkel való kooperáció relevánssá vált. Nemcsak a gyor és hatékony fel-és lerakodás, hanem a tökéletes pozícionálás és a panalek minőségének megóvása is ezt indokolja.

 

Felület előkészítés, csiszolás esetén a ROS rendszer kis méretű kompkat megoldásai biztosítják az a rugalmasságot és kiszolgálási minőséget amit a technológia igényel. A gép kiszolgálása az alkatrészek gyors és hatékony mozgatása, megmunkáláshoz igazodó elforgatás egyszerűen megoldható a ROS segítségével. A gépkezelők így a más hozzáadott értékkel járó tevékenységet végezhetnek.

 

A ROS rendszer a gyártási folyamatban

 

A robot technológia rugalmassága intelligenciája egy gyártósorba való illesztése minden esetben minőségi változást eredményez. Munkatársainknak több lehetősége nyílik a magasabb műszaki tartalom, a hozzáadott értékekre és a minőségi gyártásra koncentrálni. A gyártási folyamatok hatékonyabbá és biztonságosabbá válnak majd a jövőben.

 

A Biesse Vállalatcsoport nemzetközi téren vezető a fafeldolgozási, az üveg, a kő, a műanyag és fémfeldolgozási technológiában. Integrált rendszer és software-t tervez, gyárt és forgalmaz bútor, ajtó és ablak, valamint épület-szerkezetek gyártói számára, hajó, továbbá repülőgépgyárak részére. Évente átlagosan 14.000.000 EUR összeget fordít kutatásra és fejlesztésre, és 200-nál is több szabadalmi bejelentéssel büszkélkedhet. 12 ipari létesítményt üzemeltet, 39 kirendeltséggel rendelkezik, 300 képviselete és viszonteladója tevékenysége révén a saját termelésének 90%-át exportálja.

Ügyfelei körében és forgalmazói piacán népszerűsíti a kiváló olasz ipari formatervezést. A céget 1969-ben Pesaro városában Giancarlo Selci alapította, és 2001. júniusától az olasz tőzsde Star szektorában jegyzik, jelenleg az FTSE IT Nid Cap tőzsdei indexen. 4.400 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.


A BIESSE technológiai megoldásait Magyarországra a FORMANCE Kft szállítja.

(x) FORMANCE Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.