FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-25

FTK - Faipari TudásKözpont épül

A kényszerhelyzet miatt bevezetett digitális oktatás segítése vezérelt minket, amikor a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara alá tartozó Fa és Kreatív Ipari Tudásközpont (FTK) honlapján elérhető felületén szakmódszertani ajánlásokat teszünk közzé.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az online támogatás szándékával tesszük ezt elsősorban a Bázisiskolai Hálózat iskoláiban tanító szakmai tanárok és szakoktatók, vállalati szakoktatók számára nyújtjuk ezt a lehetőséget a vállalatoktól, iskolai és egyetemi oktatóktól kapott különböző segédletek és módszertani ajánlások közzétételével.

 

Faipari TudásKözpont weboldala: https://fatudas.hu

Bázisiskolai Hálózatunk már eddig is sok továbbképzés, közös rendezvény formájában nyújtott segítséget a normál tanítási üzemmódban. A SOE SKK FTK számos szakképzéssel kapcsolatos felkészítésnek, továbbképzésnek és innovációs anyag kidolgozásának adott helyszínt. Fejlesztés alatt álló tananyag gyűjteményünk egy részének közreadásával az az egyik célunk, hogy irányt mutassunk a tanulókat és a pedagógusokat is nehéz helyzet elé állító hetekig, hónapokig tartó munkában, hogy bizalommal támaszkodjanak a faipari ágazat, a Tudásközpont gondoskodására. Másik célunk, hogy érezzék az alma mater összetartó erejét, szakmai és erkölcsi elhivatottságát.

 

A tárhelyen elsősorban a faipari szakképzés területére, de más szakmák és az egyetemi szakoknak szóló jogtiszta tananyagok vannak, amelyeket iskolán belül nyugodtan továbbítsák a kollégáknak.

Világosan lássák továbbá, hogy a virtuális megoldások kavalkádjában nem feltétlen kell mindenhol és mindenkinek a még kiforratlan IKT technológiákat alkalmazni, hogy a helyi viszonyok és körülmények döntik el, hogy mit választanak és hogyan alkalmazzák a tanulók felé.

 

A felület kialakításának ötlete és az általános szakmódszertani szempontok kialakítása Prof. Dr. Lükő István, a konkrét faipari mikrotartalmak példái Pagonyné Mezősi Marietta, a felület kialakítása Dr. Szabó Péter munkája.

 

Bízom abban, hogy ajánlatunkat segítő szándékként, jó szívvel fogadják.

 

Sopron, 2020. 03. 24. Jó szerencsét!

 

Prof. Dr. Magoss Endre s.k.

SOE SKK Dékán

 

FATÁJ kiegészítés:

Az FTK formálódó felületén az Általános szakmódszertani szempontok c. iratban már jelen vannak a mi online rendszereink is:

"2.8. A FAGOSZ-tól két elérhetőségi linken keresztül (www.fataj.hu, www.fatudakozo.hu) juthatnak el a FATÁJ és a FATUDAKOZÓ honlapokra és találhatnak sok hasznos szakmai kézikönyvet és egyéb segédletet. Utóbbi elérhetőségen az összes szakképző iskola is (GRATISZ) megjelenik - számukra eddig is és ezután is biztosítják a hozzáférést a teljes adatbázishoz. Minden szereplőnek van egyedi felhasználói neve és belépési jelszava és ehhez rendelt hozzáférési jogosultsága."

 

 

 

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.