FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-03

Hozza formába a kertet!

A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre. A STIHL szakértői most megosztják, melyek azok a feladatok, amiket fontos elvégezni, hogy egész évben szép legyen a kertünk.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Beköszöntött a tavasz, ami mindig sok feladatot tartogat számunkra az udvaron, azonban talán most, hogy az otthonunkhoz vagyunk láncolva, még fontosabb, hogy a kertünk egy idilli, nyugalmas, biztonságot sugárzó pihenőhelyként szolgáljon. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre. A STIHL szakértői most megosztják, melyek azok a feladatok, amiket fontos elvégezni, hogy egész évben szép legyen a kertünk.

 

Most, hogy rohanó életünk kicsit lelassult, több időt kell otthon töltenünk, így a ház körüli és kerti munkák elvégzésére is több energiát tudunk fordítani. Ráadásul még a gyerekek is tudnak segédkezni benne, amivel nemcsak hatékonyabb lesz a munka, de így ők is fejlődnek, tanulnak és elfoglalják magukat a kerti teendőkkel.

Legyen játék a gyepápolás!

 

A gyerekek kedvence lehet a fűnyírás, amit el is kezdhetünk, amint már előrelátható éjszakai fagyok nem várhatóak. Fontos, hogy erre olyan gépet válasszunk, amellyel gyors, hatékony és könnyű a munka. Célszerű első lépésként sort keríteni egy szezonnyitó gyepszellőztetésre.

A talajfelszín lazítása során eltávolítjuk a fűszálak közötti filcréteget, ennek köszönhetően a fűszálak gyökerei újra levegőhöz, vízhez és tápanyagokhoz jutnak majd. A gyepszellőztetésnek hála a pázsit néhány héten belül újult erőre kap, amit tovább fokozhatunk a gyeptrágyák kiszórásával. Tavasszal nitrogénben gazdag gyeptrágyát alkalmazzunk, de a komposzt kiszórásával is látványos növekedést érhetünk el. - tanácsolta a STIHL szakértője.

Sövényvágásra, aprításra és komposztálásra fel!

 

A sövény hagyományos nyírása igen időigényes és megterhelő munka, viszont egy profi, akkumulátoros sövénynyíróval rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. A kiváló akkumulátoros sövénynyíró ismérve, hogy rendkívül jó vágásteljesítménnyel működik, súlya könnyű, a biztonságos munka érdekében beépített vágásvédelemmel, felcsavarozott ütközésvédővel van ellátva, és működése csak minimális zajjal jár.A sövénynyírásra válasszunk száraz időt.Nagy segítségünkre lesz a sövény formára nyírásában egy egyszerű zsinór, amely mutatja a megfelelő formát, ennek kifeszítésében a gyerekek remek segítségünkre lehetnek. A nyírást végezzük alulról felfele, hogy a hajtások ne a növényre essenek, hanem a földre, valamint nyírjuk enyhén trapéz alakúra, hogy a teljes növény sűrű legyen. Ezzel a nyírásformával megakadályozhatjuk a sövény felkopaszodását, ritkulását, mert így a legalsó ágai is elegendő fényhez jutnak. - javasolta Beh Mariann, a STIHL kertápolási szakértője.

Sok fáradozástól kíméljük meg magunkat egy akkumulátoros ágvágóval. A STIHL új, sokoldalúan használható fogantyús ágvágója alkalmas a fák és cserjék visszametszésére, valamint a levágott faanyag gyors és hatékony felaprítására is. A levágott sövény és a gallyak is a komposztálóba kerülhetnek, de ezeket előtte apróra kell vágni, mert sokkal hatékonyabban és gyorsabban zajlik a folyamat, ha a komposztálóba kerülő növényi részeket kisebb méretűre daraboljuk. Ez egy erős aprítógéppel valósítható meg a legegyszerűbben, amelyből már válaszhatunk olyan gépet is, amely a 3-4 cm átmérőjű ágakat is hatékonyan felaprítja. Az aprítógép sokoldalúan felhasználható a kertben keletkezett növényi hulladék darabolására. A gallyak aprítása mellett alkalmas a levágott fű, az avar és a növényi nyesedék apróra vágására is.

Elő a kerti bútorokkal!

 

A magasnyomású mosókkal játszi könnyedségű a kerti bútorok tisztítása, nem beszélve a térkő és a különböző falfelületek gyors és hatékony mosásáról. Készítsük fel a bicikliket a szezonra, és tisztítsuk meg autónkat a rárakódott sár- és koszrétegtől! Érdemes olyan gépet választanunk, amelytisztítószer-rendszerrel van ellátva, azaz tisztító- vagy ápolószerek adagolására is alkalmas. A magasnyomású mosók természetesen a gépjárművek külső takarításában is nagy segítségünkre lehetnek. -tette hozzá a szakértő.

 

A kertben töltött idő és a kert gondozása segítség lehet abban is, hogy ezekben az embert próbáló hetekben megtartsuk pozitivitásunkat és kicsit eltereljük a gondolatainkat a nehézségekről.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas STIHL Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x): Andreas STIHL Kft.


MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.