FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-09

Megjelentek a "Muzsikál az erdő" 2020-as pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány 2020-ban is alkotói pályázatokat hirdet. A fő cél az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük életünket. Maradjanak otthon és alkossanak a "Muzsikál az erdő"-vel!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet. A 17 éves, Beke Pál Nívó Díjas, "Minősített Fesztivál" fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük életünket. Maradjanak otthon és alkossanak a "Muzsikál az erdő"-vel!

 

Gyerekrajz pályázat eredményhirdetés. Tőserdő, 2019., fotó Matúz Viktória

 

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A kialakult helyzetre való tekintettel külön felhívjuk valamennyiük figyelmét, hogy az alkotás, a teremtő erő hozzá segít mindenkit a nehéz időszak bezártságának átvészeléséhez. Inspirációt a természet, az erdő adhat, a veszélyhelyzetben hasznosan eltöltött idő megkönnyíti a hétköznapokat. A jelenlegi helyzet felhívja a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket a "Muzsikál az erdő" az indulása óta képvisel: a fenntarthatóság gondolatára, az erdő és a zene, a művészet együttes erejére, az erdő, a természet értékeire, a helyi közösségek összefogására, a helyi termékek fogyasztására.

 

Irodalmi pályázat eredményhirdetés, Kékes, 2019., Vasvári Csaba, fotó Nagy János.

 

Az ötödik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A kiállítási anyagot reményeink szerint több térség rendezvényein is láthatják az érdeklődők. Küldhetik a rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán, vagy jó minőségben lefotózva, vagy szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com email címre elektronikusan is.

Ez évben hetedik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a "Muzsikál az erdő" egyik rendezvényén tervezzük. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

 

Fotópályázat eredményhirdetés, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, 2019., fotó Benei László

 

A "Muzsikál az erdő" Irodalmi pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várjuk. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázatunk 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a "Muzsikál az erdő" rendezvényhelyszínein szeretnénk megtartani. A pontos helyszínről és időpontról honlapunkon és közösségi oldalunkon adunk tájékoztatást.

Együtt érzünk azokkal, akik ezekben a hetekben nagyon nehéz helyzetbe kerültek, megbetegedtek, az egészségért dolgoznak, idős szüleikért aggódnak, gyermekeik otthon tanulnak, otthonról dolgoznak, vagy elveszítették a munkájukat. Mindenkinek kitartást kívánunk.

Az alkotókat bíztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a, közösségi oldalunkon, a Pályázatmenedzser portálon.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják: "Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

 

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.