FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-15

300 munkahelyet hoz létre a Jysk új beruházásával

2020 áprilisában kezdetét veszik a munkálatok Ecseren, ahol új JYSK magyarországi elosztóraktár épül. Az új logisztikai központ 300 új munkahelyet fog teremteni és fontos része lesz a vállalat európai logisztikájának.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Képünk illusztráció

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a cég keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az áruházlánc 65 milliárd forintból regionális áruelosztó központ épít fel a Pest megyei Ecseren. A 143 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai bázis 7 országot lát el áruval 2022-től. A beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja.

A tárcavezető szerint a Jysk nehéz helyzetben döntött az új központ felépítéséről, ám - mint fogalmazott - mindez arra utal, hogy a vállalat a járvány elmúltával ismét erősödni akar. Magyarország szintén kedvező helyzetből szeretné kezdeni a válság utáni időszakot, és erre a munkahelyteremtés a legjobb megoldás - tette hozzá.

Szijjártó Péter hosszú távú következményekkel számol a gazdaságban a koronavírus miatt, ezért hangsúlyozta, hogy legalább annyi álláslehetőséget kell teremteni, mint amennyi megszűnt a veszélyhelyzet idején. A miniszter a foglalkoztatás ösztönzésén túl szigorú költségvetési fegyelmet ígért a következő évekre.

A Jysk első üzlete 1979-ben Dániában nyitott meg. Azóta 52 országban csaknem 2800 áruházat működtetnek 23 ezer munkatárssal. Magyarországon 2005 óta árusítanak bútorokat és lakberendezési eszközöket.

A Jysk közleménye szerint az áruházlánc éves forgalma megközelíti a 3,8 milliárd eurót. Magyarországi vállalatuk forgalma tavaly az augusztussal zárult üzleti évben megközelítette a 45,5 milliárd forintot, míg azt megelőzően meghaladta a 42,3 milliárd forintot. Az áruházlánc belföldi adózott eredménye 5,24 milliárd forintról 5,14 milliárd forintra csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

*******************************************************

Számos kék konténer már a helyszínen van a Budapest szomszédságában lévő Ecseren, ahol az elosztóraktár felépül. Hamarosan hatalmas markológépek kezdik el kiásni az 560.000 négyzetméteres alapot.

 

A JYSK új központi elosztóraktárral jobb kiszolgálást érünk el, és gyorsabban eljuttatjuk termékeinket vásárlóinknak számos közép európai országba.

 

"Bár a koronavírus helyzet nagy hatással van a JYSK-re is, de még ilyen helyzetben is fontos, hogy a jövőbe fektessünk. Mikor újra rendbe jönnek a dolgok, az embereknek továbbra is szükségük lesz ágyakra, paplanokra és párnákra, valamint egyéb, az otthon számára nélkülözhetetlen termékekre. Ehhez szükségünk lesz egy erős logisztikai háttérre, amit az új elosztóraktárunk Ecseren fog biztosítani." nyilatkozza Allan K. Kjargaard, a JYSK logisztikai ügyvezető alelnöke.

 

Közelebb a vásárlókhoz és az áruházakhoz

 

Az új központi elosztóraktár épületegyüttes - mely két magasraktár épületet, áruátvevő, és árukiadó rampákat, valamint irodaépületet is magába foglal - összesen 143.000 négyzetméteres területet foglalnak el. A magasraktárakban 205.000 paletta árunak lesz hely.

"Az új magyarországi logisztikai raktárból sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudjuk szállítani az árut közvetlenül a vásárlóink otthonaiba, és több száz JYSK áruházunkba. Valójában évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tervezünk megspórolni, így megkíméljük a környezetünket, és mi is kedvezőbb ajánlatokat tudunk nyújtani vásárlóinknak." folytatja Allan K. Kjargaard.

Az új ecseri logisztikai központ várhatóan 2022 közepére készül el. Miután működésbe lendül az új elosztóraktár, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia JYSK vásárlóit, és JYSK áruházait fogja kiszolgálni.

 

Tények

- A JYSK új logisztikai központja Magyarországon, Ecseren épül és 300 főnek teremt új munkalehetőséget.

- Az épületegyüttes összesen 143.000 négyzetméteren fog elterülni

- Helyzetének köszönhetően 4,5 millió kilométerrel tudja csökkenteni a közúti teherfuvarozást évente a JYSK.

- A JYSK 200 millió Euró értékű beruházással építi az új elosztóraktárt, ami 2022 közepére készül el.

 

A JYSK skandináv gyökerű nemzetközi áruházlánc. Kínálatában minden megtalálható, amire az embernek szüksége lehet otthonában. Az első üzletét 1979-ben Dániában megnyitó JYSK ma már több mint 2 800 áruházzal és 23 000 munkatárssal rendelkezik 52 országban. Az áruházak neve Németországban és Ausztriában Dänisches Bettenlager, mindenütt máshol JYSK. A JYSK tulajdonosa a Lars Larsen Csoport mögött álló család, akinek számos - összesen 4,7 milliárd euró éves forgalmat termelő - cég van a tulajdonában. A JYSK forgalma 3,794 milliárd euró.

*********************************************************

 

A JYSK +7%-os árbevétel növekedéssel, az eddigi legmagasabb forgalmát érte el Magyarországon az elmúlt 2018/2019-es pénzügyi évben.

 

Magyarországon egyre több vásárló választja a Skandináv JYSK-öt ha alváshoz és lakberendezéshez keresnek termékeket, mind az online webshopban, mind a hagyományos áruházakban.

Ennek eredményeként, a JYSK Magyarországon az eddigi legmagasabb, több mint 45 milliárd Ft árbevételt ért el.

"Nagyon büszke vagyok az eredményre, ez az eredmény bizonyítja, hogy a magyar vásárlók bíznak bennünk és szeretik a termékeinket, bizonyítja továbbá, hogy a magyar JYSK csapat képes releváns lenni az egyre élesebb piaci versenyben" - mondja Szimeiszter Sándor, Country Manager, JYSK Magyarország.

Különösen a bútorok, matracok és fürdőszobai textíliák forgalma növekedett.

Közelebb vagyunk a vásárlóinkhoz és innovatívabbak vagyunk, mint a versenytársak, azáltal, hogy jól kombináljuk az üzletek és az online adta lehetőségeket. A magyar JYSK csapat a képességeivel, kemény munkával és a JYSK fejlődése iránti elkötelezettségével járul hozzá ehhez a sikerhez" - nyilatkozza Szimeiszter Sándor, Country Manager, JYSK Magyarország.

 

A JYSK magyarországi pozitív eredményei részét képezik a JYSK Csoport még nagyobb sikertörténetének, amely világszerte több mint 2800 áruházat üzemeltet 52 országban. A JYSK Csoport 3,794 milliárd euró rekord árbevételt, és 436 millió euró EBIT-et könyvelhetett el a 2018/2019-es üzleti évben.

 

Magyarországon az első JYSK áruház 2005-ben nyílt meg, jelenleg 81 üzlettel rendelkezik és több mint 800 munkatársat alkalmaz.

 

A JYSK Magyarország 2018/2019-as pénzügyi év eredményei

- Árbevétel: 45 milliárd Ft

- Árbevétel növekedés 2017/2018-hoz képest: +7%

 

A magyarországi JYSK-ről

- Magyarországon az első JYSK áruház 2005-ben nyílt meg

- A 2018/2019-as pénzügyi évben 2 új JYSK üzlet nyílt, és 12 újult meg Magyarországon

- Jelenleg 81 üzlettel rendelkezik és több mint 800 munkatársat alkalmaz

 

 

Forrás: JYSK sajtóközlemények és MTI

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.