FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-13

Megújult a szolnoki Bagolyvár Vadaspark

A NEFAG Zrt. közjóléti tevékenységének leghangsúlyosabb elemei a 175 hektáros Szolnoki Széchenyi Parkerdőhöz köthetőek, ezek közül is kiemelkedik a 12 éve alapított Bagolyvár Vadaspark.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Negyven évvel ezelőtt az erdész elődök csak remélték, hogy az egykori szántóföld helyén telepített tölgyerdők is hozzá fognak járulni ahhoz, hogy Szolnok sokak által kedvelt kirándulóhellyé váljon. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az erdei környezet ennél sokkal többre is képes, formálja az itt élő lakosok természethez fűződő kapcsolatát is.

 

A NEFAG Zrt. közjóléti tevékenységének leghangsúlyosabb elemei a 175 hektáros Szolnoki Széchenyi Parkerdőhöz köthetőek, ezek közül is kiemelkedik a 12 éve alapított Bagolyvár Vadaspark.

 

A vendégek visszajelzései és a látogatószám folyamatos évről-évre történő növekedése következtében a tulajdonos NEFAG Zrt úgy ítélte meg, hogy időszerűvé vált a létesítmény megújítása, átfogó fejlesztése. A fejlesztés során a látogatói igények minél magasabb szintű kielégítése mellet fontos célkitűzés volt, hogy megmaradjon a Vadaspark családias hangulata és a létesítmény továbbra is képes legyen erdei iskolai foglakozások kiszolgálására, nyári táborok megrendezésére. A NEFAG Zrt. büszke, hogy a bemutatott állatok szemmel láthatóan jól érzik magukat az erdei környezetben kialakított tágas kifutókban.

 

Az elmúlt időszakban elvégzett munkák eredményeként jelenleg 36 faj 159 egyede tekinthető meg a megújult vadasparkban. A fejlesztéssel a vadaspark egy korszerű 142m2-es fogadóépülettel és gondozói helyiségekkel, új parkolórésszel, további 400 folyóméter térköves sétaúttal, 5 nagyméretű kifutóval és berendezéseivel bővült. Az újként kialakított kifutók 9.000 m2 bővítést jelentenek, így már 28.000 m2 területen lehet zavartalanul megcsodálni az állatokat a természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

 

A vadaspark 2019. évben megkapta a legszigorúbb, állatkerti előírásoknak megfelelő hatósági besorolást így az a későbbiekben további különleges állatoknak is otthonaként szolgálhat. A fejlesztések során a társaság különösen óvta a területen található fákat, és csak a legszükségesebb esetben és mértékben került sor azok kivágására. Ennek ellenére a NEFAG Zrt fő tevékenységének - erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység - megfelelően kompenzálásként 15.000 db csemetét ültetett el.

 

Több mint vadaspark: A csoportokat látványetetésekkel, zoopedagógiai foglalkozásokkal, a családokat pedig jeles napok alkalmából rendezvényekkel várja a NEFAG Zrt. amint a járványügyi intézkedések ezt lehetővé teszik. A tájba illő fogadóépület mellett egy mesebeli új nyuszi simogató épült. A vadaspark területén három helyen is új játszótéri eszközök kerültek átadásra, valamint egy érdekes újítás a mezítlábas tanösvény. A bejáratnál sokak által hiányolt büfé és akadálymentesített mosdó üzemel, ami szintén hozzájárul, hogy hosszabb időt töltsenek a megújult létesítményben a látogatók. A több fajta kedvezmény szerint csoportosított belépőjegyek megváltására a fogadóépületben kialakított jegypénztárban lesz lehetőség. A szép emlékek megőrzéséhez a társaság reményei szerint az új ajándékbolt is hozzájárulhat.

 

A vadaspark szomszédságában áll az ország egyik legnagyobb területű erdei játszótere, a parkerdőnek pedig csodálatos környezete biztosítja, hogy a vadasparki séta után a kilátogató vendégek megpihenhessenek, feltöltődhessenek és így az erdő betölthesse rekreációs funkcióját.

A NEFAG Zrt. közel 100 millió Ft nagyságrendű vadasparki fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő biztonságos eltöltésének helyi lehetősége.

Forrás: NEFAG Zrt.

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.