FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-20

Arborétum, Fellegvár, szálláshelyek újra látogathatóak

Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél. Az erdei szálláshelyek az Egererdőnél is újra kinyitják kapuit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél. A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen a héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatók.

 

 

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására. A következő napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését.

 

 

- Május 19-étől, keddtől kinyit a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.

- Szintén május 19-én, kedden nyit a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.

- A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-től, keddtől várja a vendégeket.

- Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.

- A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.

- A Budakeszi Vadaspark a hétfői nappal kinyitott, látogatható.

 


 

Az erdei szálláshelyek az Egererdőnél is újra kinyitják kapuit.

A kormány újabb enyhítő járványügyi intézkedésének megfelelően a kisvonatok után az EGERERDŐ Zrt. által üzemetetett erdei szálláshelyek is kinyitják kapuikat.

A Mátrában a Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola és a Galyatető közelében lévő Rudolftanya, míg a Bükkben a Pazsagi Turistaház és a szilvásváradi Erdészeti Apartman 05.22-től ismét fogadja a kirándulókat.

A bakancsos turisták elszállásolásán túl, Fenyvespuszta és Pazsag kiválóan alkalmas születésnapi, névnapi partik szervezésére, ahol végre felüdítő zöld környezetben, a friss levegőn, szabadon együtt ünnepelhetnek a baráti társaságok!

A zsúfolt éttermek helyett ajánljuk magunkat családi összejövetelek (házasságkötés, keresztelő, stb.) ideális helyszíneként. A modern, letisztult stílusú, jól felszerelt erdei szálláshelyek szeretettel várják a családokat is, ahol a nagypapától a legkisebb unokáig újra együtt lehet a család, az erdő lágy ölelésében. A házakban található rendezvénytermek, közös konyhák, filagóriák, szalonnasütők, bográcsozó helyek, és a végtelennek tűnő zöld környezet ad garanciát a meghitt közös pillanatokra!

A Szalajka-völgy szívében álló Fátyol Vendégházban jól halad a felújítás, így reménykedünk benne, hogy nyáron már ott is tudunk szervezni programokat, erdei iskolás foglalkozásokat. A csodás erdei környezetben megbújó ház, azonban nemcsak a gyerekeket, hanem a bezártságból kiszabaduló, feltöltődni vágyó családokat is nagy szeretettel várja, hiszen a felújított szobák, apartmanok, külön-külön is foglalhatók!

Az újra nyitáskor fontos célunk vendégeink bizalmának megőrzése, így az erdei házakban fokozott figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre, az aktuális járványügyi intézkedések betartására, és a szállóvendégek igényeinek kiszolgálására.

A házak elérhetőségei megtalálhatók a facebook-on, ahol üzenetben árajánlatkérésre is van lehetőség!

 

Forrás: Parkerdő és Egererdő

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.