FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-06-04

Visszaáll az ötnapos munkahét a VELUX-nál

A koronavírus okozta világjárvány régiónk legnagyobb munkáltatóinak működését is érintette. A VELUX-nál júliusig csökkentett munkaidőt terveztek, a vártnál azonban jobban alakult a termékek értékesítése. Már júniustól visszaállítják az ötnapos munkaheteket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A mostani helyzet a vállalat minden egységétől nagyobb rugalmasságot kíván.

Áprilisban csökkenést tapasztaltunk a vásárlói igényekben, bár az egyes piacokon eltérő mértékben. Alkalmazkodnunk kellett a megváltozott helyzethez: újraterveztük a gyártási darabszámokat, változtattunk a működésben, és bíztunk abban, hogy mihamarabb visszatérhet minden a normális kerékvágásba" - mondja Papp Ildikó, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. HR-igazgatója.

 

A piacvezető tetőtéri-ablak-gyártó a húsvéti időszakban két hétre leállította a gyártóüzemet, majd április közepétől csökkentett időben dolgozott. Az előrejelzések alapján úgy tervezték, hogy júliustól állhatnak vissza az ötnapos munkahetekre.

 

A koronavírus kapcsán világszerte hozott intézkedések lazítása, a beinduló gazdaság azonban a vártnál erősebb vásárlói igényeket eredményezett. A vállalat fertődi és fertőszentmiklósi üzemeinek többségében már júniustól visszaállítják az ötnapos munkaheteket.

"Természetesen legfőbb célunk a munkahelyek megtartása. A kialakult helyzet nagyobb rugalmasságot kíván mindannyiunktól, a vevői igényekhez gyorsan és hatékonyan kell igazodnunk. Esetenként kollégáink segítik egymást a különböző üzemekben. Ezt a rugalmasságot nagyban támogatja, hogy magasan képzett, több munkaállomáson is bevethető kollégákkal dolgozunk" - vázolja a kihívásokat a HR-igazgató.

 

A VELUX Magyarország Kft. számos óvintézkedést hozott már a járvány korai szakaszában.

 

"A járvány enyhülni látszik, de továbbra is fontos, hogy betartsuk az egészségünk megőrzése érdekében hozott előírásokat. Intézkedéseink egy részén várhatóan június közepén - összhangban az egészségügyi szervezetek ajánlásaival - lazíthatunk, ugyanakkor a védekezési szakaszból egyre inkább az egészségmegőrzés felé fordulunk. Munkatársainkat vitaminokkal látjuk el, és több vállalattal is együttműködést kötöttünk az egészséges életmód jegyében" - teszi hozzá Papp Ildikó. A vállalat munkatársai a jövőben kedvezményesen vásárolhatnak vitaminokat és táplálékkiegészítőket, valamint több településen számos sportolási lehetőséget vehetnek igénybe.

 

Az életkor alapján legveszélyeztetettebb csoportot érintően azt a döntést hozták, hogy az idén öregségi nyugdíjba vonuló munkatársakat mentesítik a munkavégzés alól.

 

"A felajánlott lehetőséget mindannyian pozitívan fogadták. A kollégák egészen a nyugdíjba vonulásuk napjáig munkaviszonyban maradnak és alapbérükre, valamint egyéb béren kívüli juttatásokra is jogosultak. Ezúton is hosszú és egészséges nyugdíjaséveket kívánunk nekik!" - mondja végezetül a HR-igazgató.

Forrás: Kisalföld

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.