FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-06-11

Együttműködési megállapodást kötött az MFB és az MKIK

Szakmai tevékenységük összehangolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kkv-k minél szélesebb körének elérésére az Országos Vállalkozói Mentorprogram (OVM) sikeres megvalósítása érdekében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A fejlesztési bank és az országos köztestület az együttműködés révén a lehető legtöbb KKV-nak kíván szakmai és edukációs támogatást nyújtani, illetve közös cél a rendelkezésre álló pénzügyi források megismertetése a vállalkozásokkal.  

 

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan törekszik a kis- és középvállalkozások hatékony támogatására, mind a számukra kidolgozott pénzügyi lehetőségek népszerűsítésével, mind pedig a vállalkozói léthez szükséges információk biztosításával, tudásuk szélesítésével.

 

Az MKIK konzorciumi partnereivel közösen valósítja meg országos vállalkozói mentorprogramját, amelynek célja a KKV-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése. A program többek között személyes- és szakmai mentorálást nyújt a pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás előmozdítása érdekében.

 

Az MFB egyik kiemelt stratégiai feladata a hazai vállalkozásokat érintő pénzügyi hiányosságok kezelése, illetve a KKV-k számára kínált finanszírozási megoldások szélesítése. A bank tapasztalata szerint a finanszírozási problémák megoldása ugyanakkor csak a vállalkozói és pénzügyi ismeretek bővítésével párhuzamosan lehet eredményes. Az MFB ennek érdekében, 2015-től kezdődően szorosan együttműködik az Európai Beruházási Bankkal, amelynek keretében a vállalkozások fejlesztési igényeit támogató beruházási platformokhoz kapcsolódóan olyan új szervezeti egységet alakított ki, amelynek célja tanácsadói szakmai szolgáltatások nyújtása a megvalósítandó projektek támogatására, különösen a közlekedési infrastruktúra nagyprojektjei, valamint a KKV-k és a közepes tőkeértékű vállalatok projektjei számára.

A most aláírt megállapodás alapján az MFB és az MKIK kölcsönösen támogatják egymást a KKV-k minél szélesebb körének elérése és az OVM projekt sikeres megvalósítása érdekében.

Ennek keretében egyrészt már meglévő eszközeikkel célozzák a minél nagyobb számú vállalkozás és projektgazda pénzügyi szemléletformálását és edukációját, továbbá támogatják a projektfejlesztéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Ezen túlmenően új specifikus digitális eszközökkel segítik az érintett vállalkozások ismeretbővítését, finanszírozási igényeik felmérését és testreszabott javaslatokat dolgoznak ki a vállalkozások forrásbevonásához.

 

Forrás: MFB

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.