FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-06-18

Nature Unlocked - globális természetfotó-pályázat

A június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága nemzetközi fotópályázatot indított: Az emberek bezárva, a természet nyitva címmel. Pályázni 2020. szeptember 15-ig lehet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Mivel a kormányok világszerte a COVID-19 terjedésének megakadályozása okán korlátozták a lakosság mozgását, az állatok és növények visszakapták azokat a tereket, amelyeket korábban emberi tevékenységek számára tartottak fenn: halak, kacsák és delfinek jelentek meg városok csatornáiban, míg szarvasok, vadkecskék és majmok kezdtek élelmet keresni a városokban, településeken.

 

Az üres égbolt (repülésmentes időszak) és hetekre elnéptelenedett utcák némi pihenést kínáltak a természet számára, és még világosabbá tették az emberi tevékenységek hatalmas hatását a városok biodiverzitására. Noha a biológiai sokféleséget a városi környezetben néha elhanyagolják, ez fontos részét képezi erőfeszítéseinknek annak megakadályozására, hogy fajok tömegei pusztuljonak ki az elkövetkező években. Ennek fényében a "megszabadult természet" történelmi nevezetességeinek megörökítése egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy visszatérjünk a természetes világunkhoz, amikor megpróbáljuk elképzelni és fenntarthatóbb jövőt teremtünk.

Az ilyen víziók ösztönzése és a 2020. évi környezetvédelmi világnap megünneplése érdekében az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (ENSZ-EGB) meghirdette Az emberek bezárva, a természet nyitva címmel globális fotóversenyét a növény- és állatvilágról a COVID-19 idején az ökoszisztémák helyreállításának támogatása érdekében.

A fotós verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a fajok természetes élőhelyeinek világszerte történő eltűnésének aggasztó sebességére, és előmozdítsa az ökoszisztémák és a biológiai sokféleség megőrzését, mint a 2030-ig fenntartható fejlődésre vonatkozó menetrend és az Egyesült Nemzetek Szervezetének ökoszisztéma-helyreállítási évtized sarokköveit.

 

Az ENSZ-EGB ügyvezető titkára, Olga Algayerova asszony megjegyezte: "Ma ünnepeljük a biodiverzitásnak szentelt környezetvédelmi világnapot. A COVID-19 világjárvány mindannyiunknak lehetőséget adott arra, hogy újból megvizsgáljuk az AnyaTermészettel fennálló kapcsolatunkat. Az elszigeteltség ilyen időszakában megpillantottuk, hogyan tudunk újra kapcsolatba lépni a Természettel és rajta keresztül magunkkal. De azt is megtapasztalhattuk, hogy mi történik, ha nem tiszteljük és nem óvjuk a természetet. A jövőnk összefonódik a természettel. Közösen kell fellépnünk, és véget kell vetnünk a természetes élőhelyek és a biodiverzitás megsemmisítésének. Itt az ideje a természetnek, a természetességnek."

A versenyre 2020. szeptember 15-ig lehet fotókat beküldeni, a pályázhat bárki, kezdve az amatőr fotósoktól a szakemberekig, kortól, nemtől vagy nemzetiségtől függetlenül. A fényképeket ezen a weboldalon lehet benyújtani.

 

A beküldött fotókat, az ENSZ-EGB erdészeti és környezetvédelmi bizottságainak tagjaiból, valamint természetfotósból álló testület fogja értékelni.

A legjobb 13 fénykép a 2021-es ENSZ-EGB naptáron kerül bemutatásra, és egy külön kiállítást szerveznek a fotók bemutatásra Genfben, a Nemzetek Palotájában, 2020 őszén.

Forrás: UNECE

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.