FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-06-24

Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok, 2020.

2020-ban a 17. évad. "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban: 2020. július 4-12. meg tudjuk tartani, mivel a korona vírus helyzet enyhült.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

2020. július 4-12.

 

Az idei év kiemelt üzenete: Ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk. A járványügyi különleges helyzet mindenkit elgondolkodtatott, az élettempó lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére. Új lendületet kapott a "Muzsikál az erdő", hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A "Muzsikál az erdő" értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.

 

 

A 2020-as "Muzsikál az erdő"-n is hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen lélekben felkészülünk a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása. A természethez kötődő "Muzsikál az erdő"-s pályázatok - fotó, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a "Muzsikál az erdő" minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő, a természetvédelem értékeit. A "Muzsikál az erdő"-n üdvözölhetjük az Egri Szimfonikus Zenekart, a Duna Szimfonikus Zenekart, a Monarchia Szimfonikus Zenekart, a Corpus Harsona Quartettet, a Kecskemét Brasst, az Alföld Quartettet, az Anima Vonósnégyest, Horgas Esztert, a Duna Művészegyüttest, Palya Beát és Szokolay Dongó Balázst, a Muzsikás Együttest, Pál István Szalonnát és bandáját, a Misztrál Együtteset, a Talamba Ütőegyüttest és hosszan sorolhatnánk még.

A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Gyöngyöspata, Gyöngyös - Kékestető, Abasár, Szurdokpüspök, Pásztó - Mátrakeresztes, Tar - Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján - Fajzatpuszta, Fülek, Salgótarján - Eresztvény.

A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítunk az érdeklődők, a közönségünk együttműködésére, melynek legfontosabb elemei, hogy a rendezvényen kizárólag a helyszíni regisztrációt követően lehet részt venni, valamint kérjük, hogy tartsák tiszteletben az egymás közötti távolságot. (A protokoll elolvasható a honlapunkon, a facebook oldalunkon és a rendezvénysorozat valamennyi helyszínén.)

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2020-as év "Muzsikál az erdő" rendezvényeire. Részletes információt megtalálják honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n

Köszönjük az érdeklődők türelmét, a rendezvénysorozattal kapcsolatos információkat, tájékoztatást közzé tesszük honlapunkon, közösségi oldalunkon. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a jelenlegi körülményei között is elősegítik a "Muzsikál az erdő" rendezvény megvalósulását.  "Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

 

Részletes programterv.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.