FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-17

Szarvasgomba - a Jászság aranya

A NEFAG Zrt. saját gombagyűjtő és forgalmazó ágazata biztosítja a felhasználók gombaterméssel történő ellátását a legkörültekintőbb, környezetkímélő és szakmai, felhasználási szempontokból legmegfelelőbb gyűjtési eljárás mellett.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A több mint 65 éves gazdálkodási múlttal rendelkező NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 100 % -ban állami tulajdonban lévő erdészeti részvénytársaság, amely az állami tulajdonú erdőket határozatlan időtartamra szóló vagyonkezelési szerződés alapján kezeli, hosszú távon biztosítva ezzel a tartamos fenntartható erdőgazdálkodás feltételeit, beleértve az erdei termékek (szarvasgomba) hasznosítását is. A NEFAG Zrt. kezelésében lévő meszes, bázikus kémhatású talajokon lévő Jászsági tölgyesek Magyarország kiemelkedő jelentőségű szarvasgomba élőhelyei és talán Közép-Európa legkiválóbb nyári szarvasgomba gyűjtőhelyei.

 

A szarvasgombagyűjtés reneszánszát éli Magyarországon, egyre több és több gyűjtő keresi fel az erdőket és a nagy értékű gomba gyűjtésének reményében sokszor kontroll nélkül, károkat okozva szedi a gombát.
A jelenleg folyó intenzív gombagyűjtés következtében félő, hogy a rendkívüli természeti élőhellyel rendelkező területek még az írott és íratlan szarvasgomba gyűjtési szabályok betartása mellett is helyrehozhatatlanul tönkremennek. A gombák gyűjtését 2013. év óta törvény,- illetve minisztériumi rendelet szabályozza. A NEFAG Zrt ennek betartására szabályozza a területein történő gyűjtést és saját maga is szakértő gyűjtők bevonásával kezeli a szarvasgomba-vagyont ezekben az erdőkben. Hosszú és komoly befektetést igénylő tevékenység, következetes szívós munka során napjainkra sikerült a területek ökológiai és gazdasági szempontú vagyonvédelmét biztosítani.

 

A kialakított szabályozás eredményként csak a kiadott engedéllyel rendelkező gombászok gyűjthetnek szarvasgombát, s azt a területről a NEFAG képviselője által kiállított származási igazolással vihetik el. A Társaság saját gombagyűjtő és forgalmazó ágazata biztosítja a felhasználók gombaterméssel történő ellátását a legkörültekintőbb, környezetkímélő és szakmai, felhasználási szempontokból legmegfelelőbb gyűjtési eljárás mellett.

 

A szarvasgomba szerelmeseit mostantól már a NEFAG speciális weboldala is segíti - ahol speciális szarvasgomba-vadászati ajánlatokat is kínálnak az érdeklődőknek.


Forrás: NEFAG Zrt.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.