FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-21

Szőcsénypusztai erdész tanulók tanulmányútjai

Az új szakképzési törvény szellemében a lehető leggyorsabban elkezdtük oktatásunk közelítését a gyakorlathoz. Ennek fontos része az elméleti ismeretek megszerzésén túl a szakmai alapozás, ahol a tanulók megismerhetik a gyakorlatban folyó munkát, az ott alkalmazott technikát, valamint a munkavállalók elvárásait a leendő munkavállalókkal szemben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


2020. augusztus 9-én a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9/B osztálya a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. munkatársainak (László Diána ügyvezető, László Péter főmérnök) szakvezetésével ismerkedett meg az ország egyik legjelentősebb magánerdőgazdálkodójánál folyó munkával. A bemutató során a házigazdák kiselőadásaiban a gazdálkodáson túl, az erdő természetes fejlődési folyamatait, a csemetetermesztés fortélyait, valamint közjóléti tevékenységüket is ismertették a terepi bejárás során, melyet egy finom ebéd követett.

Ezt követően a Claessens Group növénytermesztési ágazatával, annak korszerű gépparkjával, valamint karbantartó műhelyével ismerkedtek tanulóink Kövesi János szántóföldiágazat-vezető élvezetes kalauzolásával.

 

2020. augusztus 15-én a 9/A osztály tanulói a SEFAG Zrt. Zselici Erdészeténél tettek látogatást. Az állami erdőgazdálkodást, az ott folyó munkát, az erdők hármas funkcióját Pintér Ottó a Zselici Erdészet igazgatója, és Javós Zoltán kerületvezető erdész mutatták be tanulóinknak. Nagy sikert aratott a fiatalság körében a korszerű gépekkel folyó fakitermelési technológia megtekintése, ahol a gépeket nem csak munka láthatták, hanem a pilótaülésben helyet foglalva belülről is megtekinthettek. Természetesen itt is megismerték az erdők fejlődését, valamint az egyes életfázisokban az abban végzendő munkafolyamatokat.

Az erdészet közjóléti tevékenységét, a természetvédelem érdekében tett erőfeszítéseit a terepi bejárás egy-egy állomása jól szemléltette. A vadászat iránt érdeklődők pedig az igazgató úr előadásában ebből is ízelítőt kaptak. Az erdészet által készített tartamos ebéd után elbúcsúztunk vendéglátóinktól, mivel vártak bennünket Kaposváron a Hunnia Fagép Kft. gépjárműjavító bázisán. Itt Németh József bázisvezető kalauzolásával a bázis működésével, az egyes munkafolyamatokra specializálódott szerelőműhelyek felszereltségével ismerkedtünk.

Végezetül köszönjük vendéglátóinknak a tartalmas programokat, valamint az Ember az Erdőért Alapítványnak a támogatást, mely utazásunkat és ellátásunkat lehetővé tette.

Forrás: MarcaliPortál

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.