FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-10-09

Átadták az alsóvadácsi turisztikai központot

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. süttői erdészetének területén átadták pénteken az alsóvadácsi közjóléti turisztikai fogadópontot, amely a mellette található, 24 fős panzió szálláskínálatát egészíti ki.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az erdők természeti értékének fenntartása, klímavédelmi funkciójának megőrzése érdekében indította el az Agrárminisztérium a Településfásítási programot, melyben 12 ezer sorfát igényelhettek a 10 ezer főnél kisebb települések. Az ültetések mintegy 500 településen meg is kezdődtek - mondta a köszöntőjében az erdőkért felelős helyettes államtitkár. Szentpéteri Sándor kiemelte, az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai fejlesztést hajtanak végre. Jelenleg a társaságok kezelésében 85 kilátó, 121 szálláshely, 36 erdei iskola és 25 látogatóközpont van, amelyek egész évben várják az érdeklődőket.

 

Fotó: Fekete István

 

Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta, az 1970-es években terméskőből és katonai barakk panelekből kialakított létesítmény fő szerkezeti elemei megmaradtak, az átalakítás finn gerendaház technológiával épült, Finnországból importált, sűrű szövetű borovi fenyőből. A látogatóközpontban 10 férőhelyet alakítottak ki, a természetközeli pihenés élményét három társalgó és egy nagy terasz biztosítja. A turisztikai létesítmény kiegészíti a 2019 őszén szintén erdőgazdasági beruházásból elkészült panzió kínálatát, mely 24 ember részére biztosít szállást. Az Alsóvadácsi közjóléti turisztikai fogadópont és kiállítótér kialakításának teljes költsége 34 millió forint volt, amelyből az Agrárminisztérium 17 millió forintot támogatást biztosított tőkeemelés formájában, a beruházás másik felét a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. saját forrásból finanszírozta.

 

Fotó: Fekete István

 

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. csaknem 42 ezer hektár erdőterületen folytat erdőgazdálkodást az ország eltérő éghajlati és talajadottságú régióiban, Bujákon, Lovasberényben, Süttőn, Uzsán és Táborfalván. Állandó munkavállalói létszáma közel 100. A társaság működési területén a területek zöme honvédelmi célokat szolgál. A természetvédelmi és Natura2000 területek kiterjedése közel 20 ezer hektár, a talajvédelmi - nem vágásos erdők - területe 5000 hektár felett van. Az összes élőfa készlet meghaladja a 4 millió köbmétert.

 

Fotó: Fekete István

 

Az erdőgazdaság három különálló vadászterületen folytat vadgazdálkodást, összesen csaknem 24 ezer hektár területen, ahol évente közel 1600 nagyvad elejtésére nyílik lehetőség, kisebb számban az apróvad vadászata is biztosított.

 

Kattintva megnyílik a térkép.

Forrás: kormany.hu

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.