FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-10-29

Balekhét 2020 beszámoló

Az Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar hallgatóinak idei balekhetét szervező firmák ezúton szeretnék megköszönni valamennyi támogató cég, egyesület, magánvállalkozó, illetve magánszemély segítségét, anyagi támogatását a rendezvényük megvalósításához, magas színvonalon történő kivitelezéséhez!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A 2020-as Balekhét 2020.08.30-án (vasárnap) kezdődött el 11:38 órakor.

Az egy hetes rendezvényen az előírt járványügyi intézkedéseket szigorúan betartottuk. Az elsőéves hallgatókat a soproni GYSEV vasútállomáson fogadtuk. A kezdeti regisztráció és hőmérséklet mérést követően elkezdődött a szekértolás a városban. Ez az egyik nevezetesebb hagyományunk, ami alatt az elsőévesek a saját csomagjaikat eltolják az egyetemi kollégiumokhoz, mindezt persze rendőri kísérettel. Ezután mindenki elfoglalta a szálláshelyét a LUK kollégiumban. A szállásfoglalás után az újonnan érkezettek részt vettek az "orvosi vizsgálaton". Az "orvosi vizsgálat" nem valódi vizsgálat, hanem vicces megtréfálása az elsőéves hallgatóknak. Ezt az egyik kollégiumi helyiségben tartottuk meg.

A délutáni esőzés miatt sajnos a tábortüzes ismerkedős programot el kellett halasztanunk. Így az ismerkedést a kollégium helyiségeiben folytattuk.

 

A hétfői napon az elsőévesek bővebb rálátást nyertek az egyetemre és a Botanikus Kertre. Az egyetemi programok után megismerkedhettek az Erdészeti Múzeummal a hallgatók, ahol betekintést kaptak a szakma múltjáról és a selmecbányai diákhagyományokról is. Az esti programunk egy közös Nóta Est volt a többi egyetemi karral egybekötve a Közgazdaságtudományi Kar aulájában. Az est nagyon jó hangulatban telt, ahol a vendégek köreiben megismerkedhettünk az osztrák Leobeni Egyetemről érkezett bányász hallgatókkal is.

 

A keddi nap egy picit monoton volt, mivel az egyetemi és kollégiumi regisztrációval telt el az egész nap. Az elsőéveseknek segítettünk a tantárgyaik felvételében, a kollégiumi férőhelyeik kiválasztásában, illetve a Növénytani és Állattani Gyűjteményeket is bemutattuk számukra. A késő délután folyamán pedig az egyetemi egyesületek és a szakkollégium bemutatása történt meg.

A szerdai nap java része a hegyvidéki túrázásból állt, ami során az elsőéves hallgatók megismerkedhettek a soproni hegyvidékkel és annak minden látványosságával és kincsével. A túrán csak az erdőmérnöki és a faipari karok vettek részt, mivel a hétfői és keddi napokon történő esőzések miatt nem engedélyezték a közgazdaságtudományi kar részvételét. Szerencsére a túra folyamán csak kevés olyan terület volt, ami nehezen volt járható. A programok jó hangulatban teltek, mindenki élvezte a kiadott feladatokat az állomáspontokon és szerencsére egész nap jó időnek örvendhettünk. Az esti program tanszékezés volt a város több különböző pontján, aminek kereténben az elsősök betekintést kaphattak a több mint két évszázados diákhagyományok szokásaiból.

 

A csütörtöki napon elkezdődött a várva várt "Ibiza" nevezetű programunk az Anger-réten Sopron Város Önkormányzatának közreműködése révén. Azt tudni kell, hogy az "Ibizát" az elmúlt években a Fertő tónál tartottuk, de ezévben az ott folyó beruházások végett erre nem volt lehetőségünk. Ennek ellenére ez a program meglehetősen jóra sikeredett. A Soproni Egyetemnek mind a négy kara részt vett az "Ibizán". Karszalagok segítségével tartottuk számon az embereket, így közel 400 fő vett részt ezen a programon. A hangulat növeléséről élőzenés DJ és a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltók gondoskodtak, akik a medencékbe vizet hordtak és az embereket vízsugárral locsolták.

Az esti program a GYIK Rendezvényházban valósult meg, ahol Négy Kari Bált tartottunk. Csak a korábban kiadott karszalagokkal léphettek be a rendezvényre a vendégek. A bálon a zenét egy zenekar biztosította számunkra. Emellett még lehetőség volt az est folyamán az Ürmös Tánckör szervezésében egy másik teremben a néptánccal is megismerkedni.

 

Az utolsó napon, pénteken, az elsőéves hallgatóknak segítettünk a kollégiumi szálláshelyük elfoglalásában, illetve a vasútállomásra, vagy az autóbusz állomásra történő eljutásukban.

 

Az Erdőmérnöki Kar Balekhetén 90 elsőéves hallgató, 41 szervező és 15 vendég vett részt.

 

Ezúton szeretném megköszönni az OEE és valamennyi állami erdőgazdaság, cég, egyesület, magánvállalkozó, illetve magánszemély segítségét, anyagi támogatását a rendezvényünk megvalósításához, magas színvonalon történő kivitelezéséhez!

 

Káli Jenő Bence - IV. éves erdőmérnök hallgató


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.