FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-06

Modern Városok Program - Békéscsaba

Százhatvannyolc kőrisfát ültettek el szerdán a Kétegyházi úton, a leendő nagybani piac előtti területen annak a komplex energetikai beruházásnak a részeként, amelynek során többek között napelemeket telepítenek, naperőművet építenek a városi sportcsarnok környékén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Herczeg Tamás és Kertész Sándor a sajtótájékoztatót követően elültetett egy facsemetét a Kétegyházi út 26. szám előtt /Fotó: Lehoczky Péter/

- A Modern Városok Program részeként több milliárd forintból egy komplex energetikai beruházás valósul meg Békéscsabán - mondta a szerdán a Kétegyházi úton tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, kiemelve, hogy ez a fejlesztés a zöld energia termelését és annak hatékony felhasználását segíti. Hangsúlyozta azt is, hogy a zöldítés, a klíma-, a természet- és környezetvédelem rendkívül fontos.

 

A Gyulai úti városi sportcsarnok környékén a beruházás miatt szükség volt néhány fa kivágására, azonban törekszenek azok pótlására.

 

Erre a megyeszékhely másik területén találtak alkalmas helyet, mégpedig a Kétegyházi út 26. szám környékén, ahol 168 kőrisfát ültettek el.

 

Emlékeztetett: a minap jelentették be, hogy 8,2 milliárd forintból fejlesztik a békéscsabai piacot - újabb csarnokot, pavilonsort és parkolóházat építenek -, és ennek során a nagybani piac a Kétegyházi út 26. szám alá költözik. Tehát azok, akik a jövőben felkeresik a létesítményt, nemcsak kulturált, hanem zöld környezettel is találkozhatnak.

 

- A komplex energetikai beruházás részeként valósul meg az úgynevezett Smart Grid projekt első üteme. Ennek során naperőművet építenek a városi sportcsarnok környékén, a napelempark teljesítménye 1,3 MWp lesz. Három helyszínen zajlanak a munkálatok, ebből kettő esetében lényegében parkolókat fednek le a berendezésekkel - ismertette Kertész Sándor, a kivitelező cég, az Infoware Vállalkozási és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

Hozzáfűzte: energiatároló és vezérlő is épül azért, mert a Nap feltétlenül akkor süt, a naperőmű nem feltétlenül akkor termel, amikor ténylegesen is szükség van az energia felhasználására. Egy alkalmazás az időjárás-előrejelzés és a várható fogyasztás alapján végez egy számítást, hogy mennyi energiára van szükség pont akkor, illetve mennyit kell eltárolni. Hangsúlyozta: a Magyarországon egyedülálló projekt próbaüzeme a tervek szerint év végén, a következő esztendő elején indulhat.

Forrás: BEOL

 


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.