FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-16

Másfél hónapig kitart a tüzelő

Megkezdték a szociális tűzifa kiszállítását megyeszerte. Pénteken harminc köbméter fa érkezett meg Orciba, ahol a rászorulók fejenként másfél köbmétert kapnak. A helyi önkormányzat jövő héten házhoz viszi a téli tüzelőt, és ha szükség van rá, segítenek ennek feldarabolásában is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Méteres dió- és cserfákkal megrakott teherautóktól volt hangos péntek reggel Orci. Megérkezett a szociális tűzifa a településre, az egykori iskola udvarára. A tüzelőt kanalas gépekkel pakolták le a fuvarozó vállalat dolgozói, majd a helyi közmunkások igazgatták el, hogy minél kevesebb helyet foglaljon.

 

- Idén harminc köbméter fát nyertünk a Belügyminisztérium pályázatán, amelyet jövő héten juttatunk el az önkormányzat teherautójával a rászorulóknak - mondta lapunknak Vass Péter, Orci polgármestere. Hozzátette: másfél köbméterre számíthatnak az itt lakók, akik között sok az egyedülálló idős ember és a nehéz helyzetben élő család. A polgármester megjegyezte: sok helybelinek nincs fűrésze, amellyel a méteres keményfát feldarabolhatná, ezért - ha szükséges - az önkormányzat segít a fa felhasogatásában is.

 

- Próbálunk minél több falubelinek segíteni, hiszen sokan fűtenek fával, nagyon nagy az igény a téli tüzelőre, főleg most, a járványhelyzetben - jegyezte meg a polgármester.

Gál Ferencnek egy gyermeke van, aki Down-kóros, számukra is nagy segítség a szociális tűzifa. - Úgy tudom, hogy mi is kapunk fát, ami hatalmas segítség a számunkra, mert így másfél hónapra biztosított lesz a tüzelőnk - mondta lapunknak a helyi közmunkás.

 

A szociális tüzelőanyag-program 2011 óta működik, a támogatási keret azóta ötszörösére emelkedett. Somogy megyében 221 önkormányzat részesült szociálistűzifa-támogatásban, összesen 387,8 millió forint összegben.

 

Befűthetnek

 

Az idei évben Nagybajom nyerte el a legnagyobb összeget szociális tűzifára a somogyiak közül. 8,4 millió forintból vásárolhatnak 414 köbméter téli tüzelőt. A megyében a legkevesebb támogatást, 76 200 forintot a negyvenhét bejelentett lakosú Kára kapta. Idén 5 milliárd forintot biztosít a kormány erre a célra. A program az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élőket segíti. Legkésőbb 2021. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére a tüzelőt, de a legtöbb önkormányzat úgy időzíti, hogy a tűzifa a karácsonyi ünnepek előtt már a lakosok fáskamrájába legyen.

A legtöbb tüzelő a Sefag Zrt.-től érkezik. Az állami erdészeti vállalat a korábbi évekhez hasonlóan felkészült az önkormányzati igények teljes körű kielégítésére. Az illetékességi területünkön minden önkormányzattal felvették a kapcsolatot, a szerződések megkötése, a faanyag szállítása folyamatosan zajlik.

 

Forrás: SONLINE

 


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.