FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-15

A STIHL szakértői is karácsonyra készülődnek

A STIHL kertápolási szakértői podcast-sorozatuk idei utolsó, ünnepi hangulatú különkiadásában a szobanövények téli gondozásával, a kertünkben élő madarak etetésével és karácsonyi ajándéktippekkel kapcsolatban osztanak meg hasznos tanácsokat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A szobanövények téli ápolása

 

"Télen több figyelmet kapnak a szobanövények" - vetette fel a KertÉrtők legfrissebb adásában McMenemy Márk, akinek a vélményét Beh Mariann is osztja. A kertápolási szakértő szerint azonban számos dologra érdemes odafigyelnünk akkor, amikor a növények gondozásáról van szó. A legtöbbnek ugyanis a szűrt fény és a magas páratartalom kedvez, de vannak olyan kifejezetten szárazságtűrő, meleg- és közvetlen napfénykedvelő fajok, amelyeket akár fűtőtest közelében is hagyhatunk.

"Helyezzük a legtöbb fényt kapó, déli fekvésű, meleg ablakpárkányokba a kaktuszokat és a pozsgás növényeket. A cserepüket néhány naponta forgassuk meg, hogy minden oldalukat megfelelő mennyiségű fény érje" - javasolja Beh Mariann. Hozzáteszi: a magasabb páratartalmú helyiségekben, így a fürdőszobában vagy a konyhában a trópusi növényeket tartsuk.

 

A STIHL podcast-sorozatának műsorvezetője, McMenemy Márk egy sokak számára meglepő praktikát is megosztott a szobanövények gondozásával kapcsolatban. Véleménye szerint amennyiben a levelek áttörlése során a vízhez egy kevés tejet keverünk, nagyon szép, csillogó felületet kapunk. Ráadásul ennek segítségével megváltozik a növény levelének PH-értéke is, ami csökkenti a gombás fertőzések előfordulásának gyakoriságát is.

A madarak téli etetése

 

A KertÉrtők felhívták a figyelmet arra is, hogy érdemes gyakran kitekintenünk a kertbe, hogy óvjuk azokat az énekesmadarakat, akik itthon vészelik át a telet. A kert biztonságos részein elhelyezett, és folyamatosan feltöltött madáretetők és -itatók sok madarat a kertbe vonzanak. Tanácsaik szerint ezeket védett helyre tegyük, stabilan rögzítsük és gondoskodjunk arról is, hogy a csapadék ki tudjon belőlük folyni. Azt ajánlják, hogy a madáretetőt hetente takarítsuk ki, és fontos, hogy folyamatosan és rendszeresen, egészen tavaszig folytassuk.

"A madáretetőbe kerülhet többek között natúr mogyoró illetve földimogyoró, apró szemű napraforgómag, tört dió, köles, muhar, főtt rizs. Emellett gondoskodjunk az olyan állati zsiradék kihelyezéséről is, mint a sótlan sertésszalonna, zsírszalonna vagy a kacsa- és libaháj" - mutatnak rá, hozzátéve, a madáretetők mellett madáritatókat is helyezzünk ki.

Karácsonyi ajándék tippek

 

STIHL szakértői last minute ajándéktippeket is megosztottak a podcast-adás hallgatóival. Bodor László, a vállalat műszaki marketing menedzsere szerint az akkumulátoros gépek praktikus és korszerű ajándékok lehetnek a hobbikertészek számára. Hatalmas előnyük, hogy az elektromos gépekkel ellentétben nem kell, hogy a munkavégzés közelében hálózati csatlakozó legyen, sőt, a hosszabbító kábelére sem kell folyamatosan odafigyelnünk.

"Remek ajándék karácsonyra a minőségi védőfelszerelés is, például egy erős védőkesztyű vagy egy kényelmes, profi nadrág" - teszi hozzá. És hogy mi érdemes ilyen hasznos ajándékokat vásárolnunk szeretteinknek? Kiderül a STIHL KertÉrtők legfrissebb adásából.

.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!


A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x) Andreas Stihl Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.