FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-11

Debreceni Parkerdő játszóterének bővítése

A város önkormányzata számára tett felajánlás keretében új játszóeszközöket telepített a Nyírerdő Zrt. a debreceni Békás-tó melletti játszótérre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A fejlesztésről sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László, Debrecen polgármestere; Juhász Lajos, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője 2021. január 8-án.

 

A Nagyerdei parkerdő szívében, a Békás-tó körüli parkban a 2014-ben történt átfogó rekonstrukció óta működik egy egyedi, művészi igénnyel tervezett és kivitelezett, fa játszóeszközökből álló játszótér. Első ütemként a nagy zöld "Békával" fémjelzett játszótéri egység, valamint az erdei tanösvényi szobrok 2014-ben készültek el. Ezt követte 2017-ben a Nyírerdő Zrt. támogatásával megvalósult második ütem a "Cirkálónak" nevezett hajóval és repülővel.

A Nyírerdő Zrt. az önkormányzat számára nemrég újabb felajánlást tett új játszótéri eszközök telepítésére: bruttó 17.411.700 Ft értékben három játszóeszközt - "Világítótorony", "Torony" és "Gibbon-kötélpálya" - helyeztek el. A játszóeszközök kiváló minőségű és biztonságos, természetes fa anyagú eszközök mászófalakkal, csúszdával, kötélmászókkal és egyéb élményelemekkel.

A biztonságos használatukhoz szükséges ütéscsillapító területet az önkormányzat megrendelésére a Dekert Nonprofit Kft. alakította ki, az önkormányzat pedig új padok és hulladékgyűjtők kihelyezésével tette praktikusabbá a kibővített játszótér környezetét.

Mint azt Papp László polgármester elmondta: örömteli ennek fejlesztésnek az átadása, különösen a gyerekek számára, akik még ilyenkor, télen is nagyon örülnek az új játszótéri játékoknak. A Nagyerdei parkot rendkívül szeretik a debreceniek, s mindenki, aki ebbe a városba ellátogat, szívesen fordul meg ezen a környéken, ahol a természet, a kultúra, a sport és a kikapcsolódási lehetőségek találkoznak. A városvezető hangsúlyozta: Debrecen ebben az évben több nagyobb léptékű játszótér-fejlesztést is tervez - jelentős részüket a Zöld város program keretében - például a Tócóvölgyben, a Tócóskertben, az Újkertben és a Petőfi téren. Emellett elkészültek az Ötholdas Pagony játszótér átfogó megújításának kiviteli tervei is.

Juhász Lajos, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta: a cég elkötelezett aziránt, hogy az illetékességi területén lévő településeken közjóléti fejlesztési programokat valósítson meg. Az elmúlt három és fél évben összesen mintegy 400 millió forint értékben végeztek ilyen fejlesztéseket, s ezt a tevékenységet a jövőben is folytatni kívánják.

 

Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy azok a debreceni gyerekek, akik megismerik az új játszótéri játékokat, hetekig, hónapokig újra és újra vissza fognak ide kívánkozni.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

 

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.