FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-05

Faipari képzés a legnépszerűbb szakirány a Sághyban

Az iskola kínálatában olyan szakmákat tanulhatnak a diákok, amelyek iránt nagy a kereslet a munkaerőpiacon. Valamennyi képzésen ösztöndíjra számíthatnak az itt tanulók. Az intézmény emellett saját kollégiummal és sportcsarnokkal is várja a jelentkezőket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A faipari képzés az iskola egyik zászlóshajója.

A Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, azaz ahogy a városban és a környékén mindenki ismeri, a "FA", indulásakor a városban a hetvenes-nyolcvanas években jól működő bútorgyárra alapozta oktatását.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező faipari képzés mellett mára egyre népszerűbb a turisztikai szakirány, a villanyszerelő-oktatás, illetve az építőiparhoz kapcsolódó szakmák is.

- Az ötéves technikumi képzés végén érettségivel és technikusi oklevéllel távoznak tőlünk a diákok, ezzel pedig akár azonnal el is helyezkedhetnek, de a felsőoktatásban is továbbtanulhatnak. Jó a kapcsolatunk a helyi iparkamarával is, a gyere­keknek biztosítottak a gyakorlati helyek, és ha valaki ott helytáll, annak egyenes az út a munkahelyre - számolt be Bimbóné Piti Éva. Mint az iskola igazgatójától megtudtuk, a technikumi képzésükön faipari technikusként, gépgyártás-technológiai technikusként és turisztikai technikusként lehet végezni, míg a hároméves szakképző iskolai képzésükön az asztalos, a panziós-fogadós, a hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, a kőműves, a villanyszerelő, az ács, a szigetelő, a pincér-vendégtéri szakember és a gépi és CNC forgácsoló szakmákat lehet elsajátítani.

- Az ágazati alapvizsgáig - ez technikumban a tizedik, a szakképzésben a kilencedik év végén esedékes - az iskolai tanműhelyben, ezután pedig már szakképzési munkaszerződéssel tölthetik a cégeknél a gyakorlatukat - fűzte hozzá az igazgató, aki kiemelte, egy helyen biztosítják a gyakorlati és elméleti oktatást, valamint saját kollégiumuk és sportcsarnokuk is van.

A Sághy a közelmúltban több pályázatban is részt vett, többek között ez fedezte a tankonyha felújítását is. Kicserélték az aljzatot és a bútorzatot, új sütőket, tűzhelyeket szereztek be, valamint öltözőket, mosdókat is kialakítottak.

Egy másik pályázati forrásból a felzárkóztató foglalkozások és tehetséggondozó szakkörök szervezése mellett informatikai eszközökkel is gyarapodott az intézmény: laptopokat, asztali gépeket és interaktív táblákat szereztek be, emellett egy új szerver az intézmény számára nélkülözhetetlen biztonságos informatikai hálózat meglétét is megvalósította.

 

A Sághy közösségi tereinek megújítása is folyamatosan zajlik a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját erőforrásából: első lépésként az A épület tantermeinek festését, a padozat cseréjét fejezték be, a tanáriban pedig a tisztasági festés mellett új bútorokat is beszereztek.

Az iskola aulája a legnépszerűbb közösségi hely a tanulók számára, ide korszerű, modern bútorok beszerzése mellett a büfé környezetében reggelizőpultot alakítanak ki bárszékekkel. Az aula burkolatának cseréje a következő időszak feladatai közé tartozik.

 

Forrás: délmagyar

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.