FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-12

Új vezető a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. élén

2021. február 15-től Dr. Sándor Gyula erdőmérnök veszi át a Sopron környéki erdőket kezelő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezetését. Ábrahám István termelési vezérigazgató-helyettesi munkakörben folytatja munkáját a TAEG Zrt. kötelékében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A társaság a Soproni Egyetem modellváltásának keretében januártól került a Soproni Egyetemért Alapítvány tulajdonába azzal a céllal, hogy megfelelő gyakorlati lehetőséget biztosítson a természeti erőforrások fenntartható kezelésének oktatását középpontba állító intézmény hallgatói számára.

A Tanulmányi Erdőgazdaság tevékenysége csemetetermeléstől a fafeldolgozásig terjed. Változatos természeti viszonyok között gazdálkodik, és parkerdők fenntartásával, erdei iskolák működtetésével jelentős a közjóléti szerepvállalása is. "Jó adottságaink vannak arra, hogy aktívan részt vegyünk az erdő-, a vadgazda, a természet- és környezetmérnökök illetve a faipari mérnökök képzésében. Emellett a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gazdasági, a művészeti és a pedagógiai képzésben történő együttműködésre is. A gazdálkodás stabilitásának megtartása mellett cégünk fókuszában továbbra is a szlogenünk megvalósítása áll: Oktatással a természet oldalán. Ennek a közös munkának a szolgálatába állítom minden tapasztalatomat, amit a Soproni Egyetem oktatójaként eddigi 23 éves pályafutásom során szereztem" - mondta Dr. Sándor Gyula, hivatalba lépő vezérigazgató.

"Fenntartható egyetemet építünk Sopronban. Ennek szerves része, hogy a képzéseinken résztvevő hallgatók számára olyan gyakorlati lehetőségeket biztosítsunk, ahol testközelből ismerkedhetnek meg azzal, hogyan lehet a fenntarthatósági szemléletet átültetni a gazdaságba. Ebben a legfontosabb partnerünk a Tanulmányi Erdőgazdaság, akiknek az eddigi munkája is nagyban hozzájárult képzéseink magas színvonalához, de a jövőben még szorosabb együttműködésre törekszünk. Velük, és az egyetemhez februártól csatlakozott Erdészeti Tudományos Intézet integrációjával olyan nemzetközileg is jegyzett oktatási intézmény kialakulása kezdődött meg, amely Sopron városa és a térség számára is nagy jelentőséggel bír" - mondta Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.

Dr. Sándor Gyula 1997-ben erdőmérnöki, 1999-ben vadgazda mérnöki diplomát szerzett, majd 2005-ben "summa cum laude" eredménnyel védte meg PhD. fokozatát. Egyetemi munkáját 1997-ben tanszéki mérnökként kezdte, majd végigjárva a tudományos ranglétrát, dolgozott tanársegédi, adjunktusi, docensi, majd 2013-tól habilitált egyetemi docensi beosztásokban a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán. Egyetemi munkáját több elismerés is kísérte, 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át. Oktatói munkája mellett nevéhez fűződik az immár 15 éve folyamatosan megrendezett Bencze Lajos Egyetemi szarvasbőgő verseny életre hívása, valamint a Soproni Egyetemista Vadászkürtösök Baráti Körének létrehozása. Szakmai szerepvállalását jól mutatja, hogy jelenleg is az Országos Magyar Vadászkamara Kinológiai szakbizottságának elnöke, az "Egy a természettel" - Természeti és Vadászati Világkiállítás szervezői stábjában pedig a vadászkutyás divízió vezetője.

Ábrahám István termelési vezérigazgató-helyettesi munkakörben folytatja munkáját a TAEG Zrt. kötelékében.

Forrás: TAEG Zrt.

 

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.