FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-02

Újraindítási Gyorskölcsön - erdőgazdálkodók javára is

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a pandémiás korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók, továbbá az erdőgazdálkodók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével Király Levente beszélgetett a Kossuth Rádió - 108 perc - Jó reggelt, Magyarország című műsorában. (2021.03.01 - 08:44-től (hossza: 4 perc))

Riporter: - A hitelprogram első körében 25 meghatározott tevékenységi körben tevékenykedő vállalkozások vehetnek részt. Milyen további vállalkozásokra terjesztenék most ki a kört?

Győrffy Balázs (elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara): - Azt látjuk, hogy vannak olyan részei az agrárgazdaságnak, jellemzően egyébként a vendéglátó egységekbe, a hotelekbe beszállító termelőkre, feldolgozókra gondolunk itt, vagy azokra az élelmiszer-nagykereskedőkre, akik ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint a teljes HoReCa-szektor. Gondoljunk például egy kisüzemi sörfőzdére, aminek a termékeit jellemzően a környékbeli éttermekben, vendéglátó-ipari egységekben, szálláshelyeken tudták értékesíteni, és az ő piacuk ugyanúgy omlott össze egyébként, mint azoknak a vállalkozóknak a lehetőségei, akikhez egyébként ők beállították ezeket a termékeket. Itt jellemzően egyébként azokat a fogyasztói szokásokat kell emögött látni, ami meghatározza, hogy milyen termékeket hol fogyasztunk, hisz vannak olyan termékcsoportok, amiknek a fogyasztása javarészt a vendéglátásra korlátozódik, vagy legalábbis jelentős részben ott, itt a vízi szárnyas, a hal, tehát ezek klasszikusan olyan termékcsoportok, amiknek a fogyasztása jelentős mértékben nem a hazai készítéshez köthető. És ezek a vállalkozások ugye nagyon komoly extraköltséget kellett, hogy benyeljenek a tárolás, illetve az áron alul értékesítési kényszer miatt.

Külön meg kell említeni még az erdőgazdálkodási ágazatot, ezen belül is különösen a magán-erdőgazdálkodókat, illetve az őket kiszolgáló vállalkozásokat, (TEÁOR 02 tevékenységcsoport) akiknek az előző évek már egyébként is egy meglehetősen rossz helyzetet hoztak, de aztán a 2020-as járványhelyzet az igazából ezt a problémát egy kilátástalanságig tudta fokozni, úgyhogy mi szeretnénk egy javaslatot tenni arra, hogy ezt folyamatosan vizsgáljuk felül, hogy mik azok az ágazatok, mik azok a termékpályák, melyek mentén azért érdemes lenne megteremteni a lehetőséget az újraindítási gyorskölcsön vonatkozásában. Ez egy maximum 10 millió forintos összeg, ami bér, járulék, rezsi, működési költségre is felhasználható, és ez különösen azoknak lenne segítség, akik nem akarják abbahagyni, hanem tovább akarnak élni, adott esetben egy fejlesztéssel versenyképesebbé, jobbá akarják tenni a vállalkozásukat, és nyilván nagyon komoly lehetoség az, hogy egy 3 éves türelmi idő után kell megkezdeni a törlesztést, úgyhogy nagyon reméljük, hogy a tárgyalások, az egyeztetések sikeresek lesznek és ezen ágazatok is mielőbb bekerülnek a kedvezményezetti körbe.

Riporter: - Mennyi vállalkozást szeretnének még bevonni a hitelprogramba?

Győrffy Balázs: - Ugye ez számosságát illetően, illetve igényelhető összeg tekintetében ez nem egy nagy kör, ugye itt nagyon nehéz számszerűsíteni, hisz ki fog élni vele és ki nem fog élni vele, ez nagyon nehéz és nyilván arra is szeretnék külön hangsúlyt fektetni, hogy azoknak a vállalkozásoknak nyissuk meg ezt a lehetőséget, akik itt a COVID-helyzet miatti zárás következtében kerültek rossz helyzetbe, tehát nyilván ezt meg kell vizsgálni, mert nagyon nehéz TEÁOR kódok alapján meghatározni ezt, hisz ugyanazon TEÁOR kód mellett vannak olyan vállalkozások, amelyet alig és vannak olyanok, amelyeket pedig kifejezetten durván érintett a HoReCa-szektor bezárása vagy az egész COVID miatti gazdasági visszaesés.

Forrás: médiaklikk

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.