FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-05-20

Prof. dr. Robert Kozak a Brit Kolumbia Egyetem Erdészeti Karának új dékánja

Gratuláció Robert Kozaknak, hogy kinevezték a Brit Kolumbia Egyetem Erdészeti Karának dékánjává.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Tavaly júniusban írtunk Robert Kozakról, aki akkor tiszteletbeli doktori címet kapott a Helsinki Egyetemen.

Édesapja Kozák Antal, aki a soproni Erdőmérnöki Főiskoláról többedmagával 1956-ban vándorolt ki Kanadába. Ő 2017-ben hunyt el Vancouverben.

 

 

A mostani dékánná kinevezéséről olvashatunk a IUFRO hírei között.

Dr. Robert Kozakot, az UBC Erdészeti Karának Fatudományi Tanszékének professzorát nevezték ki az Erdészeti Kar új dékánjává ötéves időtartamra, 2021 szeptember 1-jétől kezdődően. Dr. Kozak számos díjat és elismerést kapott, köztük az IUFRO Tudományos Eredmény Díjat és az UBC Killam Oktatási Díjat két alkalommal. Emellett az IUFRO 5.10.00 Erdészeti Termékek Marketingje és Üzletvezetése Kutatócsoport koordinátorának helyettese volt 2005-2014 között.

 

A UBC honlapján pedig ez jelent meg:

 

Andrew Szeri igazgató és az UBC Vancouver akadémikus alelnökének üzenete.

 

Örömmel jelenthetem be, hogy a Kormányzótanács elfogadta az elnök javaslatát, miszerint dr. Robert Kozakot az Erdészeti Kar új dékánjává nevezik ki ötéves időtartamra, 2021. szeptember 1-jétől.

Dr. Kozak az UBC Erdészeti Kar Fatudományi Tanszékének professzora, ahol 2016 júliusa óta akadémikus társ-dékánként (dékán helyettes) dolgozik. Ezt a kinevezést megelőzően öt éven át a Fatudományi Tanszék vezetőjeként dolgozott.

Dr. Kozak erdészeti BSc-t és erdészeti termékek hasznosításából PhD fokozatot szerzett, mindkettőt az UBC-n, és a mezőgazdaság és erdészet tiszteletbeli doktori címet adományozzák neki a Helsinkiben. Számos kitüntetésben és elismerésben részesült, köztük az Erdészeti Kutatószervezetek Nemzetközi Szövetségének (IUFRO) Tudományos Eredményeinek Díjában, és két alkalommal az UBC Killam Oktatási Díjában.

Dr. Kozak erős elkötelezettséget mutat a kutatás és az oktatás iránt. Nemzetközi szinten elismert a fenntartható üzletvezetés elméletében és gyakorlatában elnyert ösztöndíja, valamint a fenntartható fejlődéssel, az erdőgazdálkodással, a fatermékekkel és a kialakulóban lévő természeti gazdasággal kapcsolatos összetett problémák kezeléséért. Elkötelezett az interdiszciplináris kutatások előmozdítása iránt, hogy szembeszállhasson az erdészet számos nagy kihívásával. Dr. Kozak akadémikus dékán-helyettesként a Kar hat alapképzési programjának minden aspektusát adminisztrálta, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a tanterv fejlesztésében és a hallgatók számára kiváló oktatási tapasztalatok biztosításában. Az elmúlt évben erőfeszítéseinek nagy részét az online tanításra és tanulásra való áttérésnek szentelte a világjárványra reagálva, irányítva a kollektív erőfeszítéseket a magas színvonalú oktatás biztosítása érdekében.

Dr. Kozak határozottan elkötelezett az igazságosság, a sokféleség, az inklúzió és a megbékélés mellett. Részt vett az Első Nemzetek által vezetett csapatban, amely kidolgozta a karon a javasolt őslakos földfelügyeleti programot, és elkötelezett amellett, hogy elősegítse az őslakos közösségekkel való megbékélést, előmozdítsa a sokszínűséggel kapcsolatos kezdeményezéseket, és az egyenlőség, a sokszínűség és a befogadás szempontjait bevonja a Kar összes főbb döntéshozatalba.

Hálás vagyok az elnök Tanácsadó Bizottsága tagjainak, hogy a keresés során sok időt és energiát vállaltak. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a hallgatóknak, az oktatóknak és a személyzetnek, hogy részt vettek a keresési folyamatban, és értékes visszajelzéseket nyújtottak a bizottságnak.

Végül szeretnék köszönetet mondani John Innes dékánnak az egyetemért végzett kiemelkedő szolgálatáért és a Kar kiváló vezetéséért az elmúlt 11 évben. Gondnoksága alatt a Kar soha nem látott növekedésnek örvendett, és elismerést kapott a világ egyik legfontosabb erdészeti karaként.

Kérem, csatlakozzon hozzám, gratuláljon Dr. Kozak új kinevezéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az Erdészeti Kar továbbra is az erősségeire épít Kozak doktor vezetésével.

 


 

Robert Kozak eléérhetőségi adatai, munkásságának bemutatása, elismerésinek felsorolása e kapcsoló segítségével találhatóak meg.

Forrás: IUFRO, UBC a fentiek szerint
SzF: MM

Ezóton a FATÁJ, FAGOSZ részéről gratulálunk Robert Kozaknak az Erdészeti Kar dékánjává kinevezéséhez.

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.