FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-06

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

Míg tőlünk nyugatra az útépítések és egyéb infrastrukturális beruházások természetes velejárója a zajvédő falak telepítése, addig ma Magyarországon alig található olyan település, ahol a lakosság nyugalmát ilyen speciális és esztétikailag is szép elemekkel védik a megnövekedett forgalom okozta zajártalmaktól.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ezen szeretne változatni Magyarország meghatározó építőanyag-gyártó cége, a Leier: összekötve a környezettudatos építkezést, a hatékonyságot és a lakosság igényeire való odafigyelést, javasolja és szorgalmazza, hogy a régi, elavult zajvédő falak helyett korszerű, modern elemek óvják a lakosságot a közlekedő járművek zaj- és légszennyezésétől.

A Leier Durisol zajvédő falrendszerek projektre szabottan tervezhetők, színes, változatos felületükkel üde színfoltok a városképben. Egyedi szerkezeti megoldásukkal könnyen mozgathatók, illetve rögzíthetők a teherhordó vázakban, meggátolják a nemkívánatos zajok terjedését. Az eddigi standard értékeken (8 dB) túl, egyedülállóan magas, 13, illetve 17 dB nagyságú zajszintet is képesek elnyelni, jelentősen csökkentve a lakókörnyezetet terhelő zajártalmat. A Leier Durisol zajvédő falak légáteresztők, felújításra nem szorulnak, ellenállnak a különböző időjárási viszontagságoknak, az UV-sugárzásnak és a fagynak.

A Durisol fabeton előállítása a 21. századi igényekhez igazodik: az alapanyag kinyerése és gyártása környezetvédelmi szempontból jelenleg a legkorszerűbbnek mondható, hiszen fa melléktermékeket hasznosít. A termék hőkezelést nem igényel, így előállítása minimális energiát kíván és nem jár légköri hőszennyeződéssel. A csekély térfogatsúly miatt az építőblokk szállítása során harmadára csökkenthető a közúti súlyterhelés, és környezetszennyező csomagolóanyagokra sincs szükség.

Jelenleg a Leier Durisol zajárnyékoló falrendszer a legkorszerűbb termékcsalád a hazai piacon - az Intelligens épülettől az aktívházig konferencia résztvevői ezen újdonsággal is megismerkedhetnek, a Leier szakemberei mintatermékekkel is várják az érdeklődőket.

Forrás: Építési megoldások

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.