FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-10

VÉDD A FÖLDET, HASZNÁLJ FÁT!

Miért használjunk fát? A lakásban azért érdemes igazi fát használni, mert nagyon jó hő- és hangszigetelő, egészséges burkolat, nem vált ki allergiás reakciókat, újratermelődő alapanyag, soha sem megy ki a divatból és az Ön lakását is valódi otthonná változtatja!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az EGERERDŐ Zrt. a vagyonkezelt erdőterületeit jellemzően az erdőgazdálkodási tevékenységek részét képező fakitermelés során hasznosítja. A fahasználatok során az erdőből kitermelt faanyagból különböző méretű és minőségű választékokat készítünk. A fatermékek esetében legnagyobb volument a sarangolt választékok (papírfa, rostfa, tűzifa) és a fűrészipari alapanyag (lemezipari és fűrészrönk, fafeldolgozási fa) értékesítése képviseli. Az állományaink minőségi jellemzői miatt a tűzifa aránya több mint 2/3. A fatermékek közel 70%-át hazai piacon értékesítjük. Ebből az értékes faanyagból számos olyan eszköz és tárgy készül, melyeket nap mint nap használunk. Gondoljunk csak a faszénen sült vadhúsokra tölgyfahordóban érlelt vörösborral, az erdő mélyén bujkáló rönkházra, egy szép fenyő szekrénysorra a parkettázott szobában, a fából készült kerti bútorokra, a jégkrémpálcikára és fogpiszkálóra, egy-egy jó könyvre, vagy épp arra, milyen jól esik megmelegedni a kandalló tüze előtt...

 

Társaságunkhoz tartozik a Mátraparkett, ahol közel fél évszázad tapasztalatát felhasználva dolgozunk az Ön kényelméért. Több fafajtából, számos minőségben és méretben gyártjuk parkettáinkat, hogy vásárlóink változatos igényeit kielégítsük.

 

Miért használjunk fát?

A lakásban azért érdemes igazi fát használni, mert

- nagyon jó hő- és hangszigetelő,

- egészséges burkolat,

- nem vált ki allergiás reakciókat,

- újratermelődő alapanyag,

- soha sem megy ki a divatból,

- és az Ön lakását is valódi otthonná változtatja!

 

 

Fűtésre azért használjuk a fát, mert

- környezetbarát fűtőanyag,

- megújuló energiaforrás, tehát a kivágott fa természetes módon, viszonylag rövid idő alatt újratermelődik,

- attól, hogy fával fűtünk, nem csökken Magyarország erdővel borított területe,

- elégetése során kevesebb szén-dioxid keletkezik, mint amennyit a fa élete során felvett, és jóval kevesebb, mintha fosszilis energiaforrásokat használnánk,

- a fát az Ön igényeinek megfelelő minőségben használhatja fűtésre: tűzifaként, aprítékként, pelletként vagy brikettként,

- ezzel Ön is tehet a klímaváltozás megállításáért!

 

Az energiapiac változásai visszavezettek minket a fa alapú tüzeléshez. A hagyományos tűzifa mellett egyre nagyobb teret hódít az apríték, mely nagyobb hatásfokkal, kapcsolt energiaként pedig akár áram előállítására is használható. Erre a valós igény kiszolgálására tett beruházást az EGERERDŐ Zrt., amikor 2010 évben vásárolt egy Jenz típusú mobil aprítógépet és két 90 m 3-es aprítékszállító pótkocsit.

A cég keményfa aprítékot állít elő olyan tömörfából, mely egyéb ipari célra már nem hasznosítható. Ez a jó minőségű faapríték a fanyesedékből, vagy hulladékfából készült aprítékkal ellentétben, a legmesszebb menőkig alkalmas az igényesebb, automatizált kazánok fűtésére is, melyekben az apríték különösen nagy hatásfokkal elégethető.

Az EGERERDŐ Zrt. faaprítéka a vevő kívánsága szerinti szemcsenagyságú, tömörfa tartalma miatt alacsony hamutartalmú, valamint a természetes szárítási lehetőséget kihasználva, 30% vagy az alatti nedvességtartalommal bír.

Cégünk 2011 őszétől egy bioenergetikai udvart üzemeltet Eger-Felnémet városrészben, ahol megfelelő fedett tároló helyek kialakításával folyamatos aprítékot, pelletet, fabriketett, valamint darabolt és hasított tűzifát árusítunk, helyi hivatalos mérlegeléssel.

Társaságunk a fentebb részletezett megújuló energiaforrásokat tartamos, folyamatosan fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodási módszerek alkalmazásával, a vonatkozó erdészeti és természetvédelmi jogszabályok maradéktalan betartásával állítja elő.

 

VÉDD A FÖLDET, HASZNÁLJ FÁT!

Forrás: Egererdő Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.