FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-11

Megújuló energia alapú fűtési rendszerek

Bár napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a bioenergia, megújuló energiahordozók, fenntartható fejlődés fogalmakkal, és mindenkinek van fogalma róla, hogy mi mit is jelent, igazából sokkal nagyobb teret, jelentőséget és lehetőséget kellene biztosítani ezen energiahordozók valós, életszerű megismertetésére minél szélesebb körökben.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ez ügyben kívánt nyitni a szélesebb tömegek felé a Veszprém megyei Jákófa Kft. és Jákóenergetika Kft. a "Megújuló energia alapú fűtési rendszerek és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban" nyílt napok megrendezése által.

 

A nyílt napok alkalmával a cég telephelyén és bemutatótermében a megújuló energiaforrások körébe tartozó biomassza alapú legkorszerűbb fűtési megoldásokat tekinthették meg az érdeklődők. A rendezvényt szept. 23-án Nagy Pál - a Jákófa Kft. ügyvezetője - rövid, lényegre törő beszéde nyitotta meg, őt követték a kistérség, illetve a régió illusztris meghívott vendégei, akik a szívélyes üdvözlő beszéd után, példaértékűnek tartották a kezdeményezést.

A mindössze 20 perces "hivatalos" megnyitó után a látogatóké és a kiállítóké - Ligno, Edilkamin, Fröling, Rika, Strebel, Herz - volt a főszerep, ahol az érdeklődök a szakemberektől kérdezhettek, illetve ismerkedhettek a stílusos bemutatóteremben kiállított biomassza kazánokkal, kandallókkal, napkollektorokkal, továbbá a megújuló energiaforrások körébe tartozó tüzelőanyagokkal, a fapellettel és a fabrikettel.

A bemutató darabokon kívül nagy népszerűségnek örvendett partnerünk - Edilkamin - bemutató furgonja is, ahol az érdeklődök működés közben is megtekinthették a fapellet- és fabrikettfűtéses kályhákat, kandallókat, ezáltal eloszlatva a maradék kételyeket is, hogy a pelletfűtéses kályhában a pellet nem éghet olyan látványosan, mint a hasábfa a kandallóban.

 

A nyílt napok alkalmával rengetegen éltek azzal a lehetőséggel is, hogy betekintést nyerjenek a Jákófa Kft. által épített és üzemeltetett 1,5 MW fapelletfűtéses hőközpont működésébe is, amely a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. teljes hőigényét megújuló energiaforrásnak számító fapellettel biztosítja.

A pénteki napon zömmel a cégek, intézmények képviseltették magukat igencsak szép számban, míg a szombati napon inkább a magányszemélyek tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt. A számtalan pozitív visszajelzés tükrében sokkal több ilyen rendezvényre lenne szükség országszerte. A tudatos, környezetbarát mentalitás népszerűsítése számunkra nem egy lehetőség, hanem annál inkább kötelesség és életforma. Biztató, fölöttébb pozitív jelenségnek tartjuk, hogy meghívásunknak nem csak a felnőtt-társadalom tett eleget, hanem - a szomszéd falu iskolájából, környezetismereti nevelés óra keretében - népes számban az ifjúság is.

 

Jákófa Kft a facebook-on

Forrás: Jákófa Kft.

/

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.