FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-18

Milánóban épül a világ első függőleges erdeje

A különféle élő falak, zöld szerkezetek nem jelentenek különösebb újdonságot, az olasz Stefano Boeri tervezte milánói toronyház azonban kétségkívül egészen új kategóriát képvisel majd a műfajban. A Bosco Verticale, azaz függőleges erdő névre keresztelt 27 emeletes épületpáros tagjai tulajdonképpen egy fás liget és egy toronyház hibridjének tekinthetők.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A neves olasz építész, akadémikus és a Domus építészeti és designmagazin korábbi főszerkesztőjének nevéhez fűződő koncepció ráadásul nemcsak elméletben létezik, az építési munkák már folyamatban vannak, jelenleg a 7. emeletnél tartanak a munkák - a Financial Times egyenesen a világ legizgalmasabb épülő tornyának nevezte a létesítményt. Ha megépülnek a házak, kétségkívül ez lesz a világ első mesterséges, függőleges erdeje!

 

A buja növényzet építészeti elemmé való transzformálásának számos előnye van: a zöld takaró megszűri a levegőt (Milánó Európa legszennyezettebb városai közé tartozik), ráadásul a lombtakaró kellemes mikroklímát teremt, és igencsak jelentős mértékben segít takarékoskodni az energiával is. A fák nedvesebbé teszik a levegőt, oxigént termelnek és felveszik a szén-dioxidot, ráadásul felfogják a napsugárzást és még a zajhatást is csökkentik.

A fákat a lakások előtt kialakított erkélyeken ültetik el: nyáron a dús lombkorona árnyékos sátor, míg télen a csupasz ágak beengedik a napsugarakat. Az öntözést a lakásokban keletkező szürke szennyvízzel oldják majd meg. A zöld növényzet mellett a napsugárzás energiáját is hasznosítják majd, tovább javítva a ház energetikai mutatóit.

 

A Bosco Verticale egyfajta építészeti válasznak tekinthető korunk városi problémáira, a városi életforma terjedésére és a természetes környezet visszaszorulására. Az építész kiszámította: ha nem egymásra tornyozva épülnének meg az apartmanok, akkor azok 50 000 négyzetméter területet foglalnának el a természetből. A koncepció része egy átfogó tervnek: a BioMilano képében a szakember egy széles zöldsávot valósítana meg a város körül, amely 60 elhagyatott, jelenleg a város külterületére eső farmot is magába foglalna - utóbbiakba közösségi használattal lehelnének új életet.

Forrás: hg.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.