FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-19

Új igazgatók a Bükki- és a Balaton-felvidéki nemzeti parkok élén

Új vezetőt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A vidékfejlesztési miniszter október 4-től mentette fel a két nemzeti park korábbi vezetőjét, Duska József a Bükki Nemzeti Park, Balogh László a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságát vezette.

 

Grédics Szilárd Nagykanizsán, az Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett erdőmérnöki diplomát. A Mátrai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Ózdi Erdészeténél kezdte pályáját erdőművelési műszaki vezetőként 1987-ben. Erdészetvezetőként dolgozott az Arlói Erdészetnél, majd 2004-től az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetét vezette. (Interjú Grédics Szilárddal.)

 

Puskás Zoltán a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett okleveles agrármérnökként, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Kaposvári Egyetemen folytatta tanulmányait. A Balatoni Halászati Rt.-nél 1996-ban kezdett dolgozni kereskedelmi ügyintézőként később vezetőként, majd a halfeldolgozó üzemet vezette. Elnöki posztot töltött be a Kőrösi Halértékesítő, Halfeldolgozó Szövetkezetnél, majd 2011 márciusában a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójává nevezték ki.

 

Az MTI korábbi értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kellett távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kellett megválnia posztjától.

 

Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár október 10-én a parlamentben egy képviselői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatóját felmentő okiratban bizalomvesztés szerepel. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az olasz bérlő sorsáról döntő per 10 évig tartott és a miniszter úgy ítélte meg, hogy ebben a nemzeti park vezetője is felelős, valamint az új pályázat előkészítő folyamata nagyon lassan zajlott.

Forrás: boon.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.