FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-11

Forradalmian új ajtótokszerkezet született a Faipari Mérnöki Karon

Egy forradalmian új, exkluzív megjelenésű ajtótokszerkezet kifejlesztésére került sor a Faipari Mérnöki Karon. A szabadalmaztatott tokrendszer hasznosításával kapcsolatban a fejlesztők várják az érdeklődők jelentkezését.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A "Minőségi extra fa ajtószerkezet kifejlesztése" című, 2009-ben elnyert Baross Gábor pályázat keretén belül az Egyetemünk egy külső ipari partnerrel konzorciumot alakítva fejlesztett ki egy olyan exkluzív belsőajtó tokrendszert, amely az eddig megszokott megoldásoktól mind megjelenésében, mind működésében eltér. A szabadalmi védettség alatt álló (P0700406) tokrendszer a legmagasabb esztétikai igényeket is képes kielégíteni és olyan praktikus megoldásokat is tartalmaz, amely a szerelés fázisait egyszerűbbé, gyorsabbá teszi az eddig használt szerkezetekhez képest. A tokszerkezet készülhet MDF alapanyagból festve vagy fóliázott kivitellel, valamint exkluzívabb enteriőr esetén tömör faanyagból is.

A találmány lényege, hogy a tok két félből áll, amelyeket a helyszínen a falnyílás két oldala felől szembe fordítva helyeznek be. Az illesztés a teljes hossza mentén csap-hornyos megoldással történik, ami nagy pontosságot biztosít. A két tokfél "összepattintásával" és rejtett rögzítésével alakul ki a beépített végleges tok.

A beépítés egyik előnye, hogy szükség esetén a tok mindkét oldala könnyedén sérülésmentesen visszaszedhető, a másik előnye, hogy a falhibákat egy beépített rugófeszítésű léc egyenlíti ki, amely íves felületével láthatatlanul simítja be a hibát a tok vonalába. A tokrendszer beépítését követően semmilyen szerelési nyom nem látható.

Az íves gallér jellegű kialakítás a szerkezetet az épület díszítő elemévé emeli. A helyiség bútorzatával, annak színével és anyagával összhangban harmonikusan illeszkedik be a helyiségbe. A megszokott szögletes vonalak helyett az íves vonalvezetésű tokrendszer diszkrétebbé teszi az ajtó megjelenését, a rugós falkiegyenlítő léc pedig biztosítja a tok és a fal tökéletes hézagmentes illeszkedését. A szellemi termék hasznosításával kapcsolatban várjuk az érdeklődők jelentkezését. Érdeklődni lehet a Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézetének munkatársánál, Bencsik Balázsnál.

Forrás: NYME PRESS

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.