FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-17

Közel hatvanezer eurót kapott Madéfalva a fafeldolgozás fejlesztésére

Hargita Megye Tanácsa a RobinWood Plus INTERREG IV C projekt keretében nemzetközi pályázatokat írt ki az erdőgazdálkodás fejlesztésére.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-onEnnek eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jut támogatáshoz az elkövetkező időszakban, ezek egyike Madéfalva önkormányzata. Az alprojekt témája a fa helyi feldolgozása/megmunkálása, értéke: 58 620 euró.

A projekt keretében a hagyományos famegmunkálást népszerűsítik a helyi fiatalok körében, valamint tapasztalatcserét szerveznek a projekt partnereivel: a Perigordi Regionális Parkban (Limousin, Franciaország, projektvezető), az Aveto Természeti Parkban és a Portofino Parkban (Olaszország).

Noha a finanszírozási szerződést csak szerdán írták alá, a projekt lehetővé tette, hogy már hamarabb nekikezdjenek a megvalósításnak. Csibi József, a helyi önkormányzat projektmenedzsere elmondta, a helyi iskolában már elkezdték a fafaragó-oktatást, az ebből készült munkákat kiállítják majd a község jövő évi hagymafesztiválján. Céljuk ezzel megszerettetni a gyerekekkel ezt a tevékenységet.

Szeptember végén a madéfalvi fiatalok már ellátogattak a franciaországi partnerhez a Limousin Régióba, ahol hagyományos bútorkészítőket és asztalosokat látogattak meg. Jövő májusban az olaszországi partnerhez látogatnak, júliusban erdei tábort szerveznek, majd szeptemberben az alprojekt partnerei találkoznak, hogy beszámoljanak tapasztalataikról, és kiállítsák munkáikat.

 

 

A Robinwood Plus egyik fő célja a tapasztalatcsere a partnerrégiók között annak érdekében, hogy ösztönözze és fenntartsa a vidéki területek gazdasági és szociális megújulását a részvételi és a fenntartható erdőgazdálkodás által.
A korábbi Interreg III projektek a vidékfejlesztés területén (Robinwood, RURAL Innova, stb) igyekeztek azonosítani és orvosolni a vidéki területek hiányosságait, úgy a társadalomgazdasági, mint a környezeti tényezők hatására bekövetkezett elhanyagoltságra és a hanyatlásra vonatkozóan. De ezeknek a projekteknek sikerült felszínre hozniuk a vidéki területek erősségeit is, illetve a helyi természeti erőforrások magas potenciálját a gazdaság újraélesztésére, a környezetvédelemre, az újítás és a versenyképesség felgyorsítására és az életminőség javítására (mint például új munkahelyek létrehozása, népességnövekedés, szolgáltatások javulása a vidéki területeken).

Szeretnénk ösztönözni a vidéki gazdaságot az erdőgazdálkodáson keresztül a jellegzetes politikák korszerűsítésével és a kormányzás javításával, elsősorban a versenyképesség és az újítás szükségességét célozva meg és bevonva az összes jelentős részvényest (döntéshozók és intézmények, állampolgárok, vállalatok, erdőtulajdonosok) egy teljes helyi faellátó lánc kifejlesztésének érdekében.

Számunkra a megfelelő eszköz, amely képes megcélozni az összes említett kérdést, a részvételi erdészeti tervezés.

Forrás: Pénzcsinálók

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.