FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-23

A kíméletes élmaró - AKE Harmony System

Az egyre keményebb felületű bútoripari alapanyagok megjelenése, illetve a tömörfatechnológiában is felmerülő termelékenységjavítás egyaránt arra sarkallta az AKE tervezőmérnökeit, hogy egy olyan szerszámot fejlesszenek ki, ami alkalmas a feladat elvégzésére. A tudományos munka eredménye lett az AKE Harmony System.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az agglomerált lapok tökéletes élzárása a bútoriparban már megvalósítható, a lézeres élzárók megjelenésével. Azonban ahhoz, hogy a fugamentes élzárás ezen berendezésekkel is problémamentes legyen, a felület előkészítéséhez megfelelő minőségű marószerszámokat kell használni. A nagy keménységgel bíró bevonatok (laminált, HLP, lakkozott, festett) ridegségük miatt, a megmunkálásukkor hajlamosak a kipattogzásra. Az AKE Harmony System marói azonban alkalmasak a tökéletes élzárás előkészítésére. A speciális szögben álló gyémánt maróélek finoman, nyírással forgácsolják a felületet. A vágóélek dőlésszöge és a gyémánt szerszámél egyaránt hozzájárul a kiváló felületi minőséghez és a szerszám hosszú élettartamához.

Mindezt kiegészíti, hogy a szerszám paraméterei a felhasználó igényeihez mérten alakíthatók. A megmunkálógép és a feldolgozandó anyag függvényében választható meg a szerszám átmérője, vágási szélessége és a forgácsolófogak száma. A többféle kialakítás miatt a Harmony System különböző típusai használhatók élzárógépeken, megmunkálókon és CNC-gépeken is.

A Harmony nemcsak agglomerált lapok marására, hanem tömörfa megmunkálására is kitűnően alkalmas, de emellett műanyagok marását is elvégezhetjük vele. Nincs szükség utólagos csiszolásra, a felület a marást követően azonnal felület- kezelhető. A csiszolási művelet elhagyása miatt nemcsak értékes időt, hanem energiát is megspórolhatunk, hatékonyabbá téve ezzel is a termelési folyamatot. A rétegelt lemezek, tömörfa lapok esetén is ugyanazon szerszámmal végezhetők el a hossz- és keresztirányú marások, a kilépő éleknél sem tapasztalható kiszakadás.

A Harmony hatékonyágát tovább növeli, hogy szikraforgácsoló élezőkkel többször élezhetők, meghosszabbítva ezzel is az egy szerszámra eső megmunkálási intervallumot. Az eredmény a hosszabb szerszámélettartam és a jobb megmunkálási minőség. Mindkettővel jelentősen javítható a vállalkozás eredménye.

Az élmarás területén bemutatott további újdonságokról később számolunk be.

 

AKE Hungária Kft.

9700 Szombathely, Vásártér utca 12.

Tel: +36 30 3030 520

 

Kapcsolódó írások a FATÁJban

Variációk egy témára - élmarás (2011-10-07)

AKE - Fél évszázados tapasztalattal (2011-07-21)

Fakupa - AKE Kupa 2011. június 25. (2011-06-30)

Plus Life Time - Extra teljesítmény (2008-10-07)

(x)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.