FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-24

Lehet-e évekig minden bútort féláron kínálni?

Az októberben bejegyzett Retz Holding Kft. vette át a Retz bútorkereskedelmi hálózatot, a cég az üzletek működtetésére 13 új társaságot alapított. A korábbi üzemeltető Retz Trendnek elindult a végelszámolása. A bútoráruházak 70 százalékos akcióban árusítják ki készleteiket. A cég cáfolja az állításokat!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft. Az eljárás október 28-án indult el, a hitelezőknek 40 napjuk van arra, hogy bejelentsék a céggel szembeni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél. Információink szerint sok a tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között. A tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló még nem tudja, hogy mekkora a cég tartozása és arra elegendő lesz-e a vagyona, amit nagyrészt a raktárkészlet tesz ki.


 

A Retz Trend nem működött hosszú ideig, 2010 márciusában hozták létre, és idén októberben már elhatározták a megszüntetését. Nettó árbevétele 2010-ben 2,57 milliárd forint volt, a kötelezettségállománya 1,4 milliárdra rúgott. Tulajdonosa a feltehetően offshore státuszú, az Egyesült Államok Delaware államában, Doverben bejegyzett EWB-East Work and Business LLC - derül ki az Opten cégtárának adataiból.

A bútoráruházakat korábban üzemeltető Poltrend Kft. 2010. novembere, a tulajdonosokhoz köthető Retz Bútor Kft. pedig 2011. februárja óta áll felszámolás alatt.

[FATÁJ szerkesztői megjegyzés: a Poltrend Kft a FATÁJ összeállítása szerint hazánk 4. legnagyobb forgalmú bútorkereskedelmi vállalkozás volt 2008-ban és 2009-ben. 2010-ben a Retz Trend Kft az 5. helyen állt.]

 

Új cég lépett színre

A Retz bútorok kereskedelmét és honlapjának üzemeltetését azonban már nem a Retz Trend végzi, hanem egy október elején bejegyzett társaság, a Retz Holding Kft., amely a múlt hónapban 13 további céget is alapított az áruházak működtetésére. A Retz Holding fő tevékenysége az irodabútor és egyéb háztartási cikkek nagykereskedelme, a jegyzett tőkéje 20 millió forint - derül ki az Opten adataiból. Tulajdonosa a Superimmo Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Kft., amely egy Liechtensteinben, Vaduzban bejegyzett cég, a Telstar Holding Aktiengesellschaft érdekeltsége.

A holding 13 cégét egymillió forint jegyzett tőkével hozták létre, fő tevékenységük a bútorok, világítási eszközök és egyéb háztartási cikkek kiskereskedelme.

A cégbírósági adatok szerint nincs kapcsolat a Retz Trend és a Retz Holding tulajdonosa között.

 

A Retz Holding szolgálja ki az áruházakat

A Retz Holding a Retz bútoráruházakban folyamatban lévő valamennyi vevői megrendelés teljesítését átvállalta, és azokat folyamatosan teljesíti - tájékoztatta lapunkat Szabó Krisztián ügyvezető. A jövőben a Retz Holding látja el az áruházak központi beszerzését, teljes körű logisztikáját, reklám és marketing tevékenységét, míg az egyes áruházak a továbbiakban önálló jogi személyként tevékenykednek. Ez a működési modell mindenben megfelel az európai, illetve a magyar kereskedelmi áruházláncok működési elvének - közölte írásban az ügyvezető, aki az elhúzódó gazdasági válság negatív hatásaival indokolta a változtatások szükségességét.

 

A Retz Holding Kft. cégei

Retz Reitter 57 Kft., Budapest / Retz Csepel Kft., Budapest, XXI. ker. / Retz FM Üzemeltető Kft., Budapest, XXI. ker. / Retz Liget Kft., Budapest, IX. ker. / Retz Mecsek Kft., Pécs / Retz Alföld Kft., Kecskemét / Retz Bakony Kft., Székesfehérvár / Retz Lővér Kft., Sopron / Retz Cívis Kft., Debrecen / Retz Castrum Kft., Dunakeszi / Retz M7 Kft., Budaörs / Retz Alpokalja Kft., Szombathely / Retz Zala Kft., Keszthely

 

Akciósan kiárusítják a készleteket

A Retz november végéig 70 százalékos akcióban kiárusítja raktár- és árukészleteit, valamint egyes vidéki áruházaiban 50, illetve 50+10 százalékos kedvezményt ad - olvasható a kereskedelmi hálózat honlapján. Információink szerint több elégedetlen vásárlója is van a cégnek, akik már 2-3 hónapja várnak az előleg-befizetéssel megrendeltek bútoraikra.

Eladó a Poltrend csepeli telephelye

A Retz a kilencvenes évek végén lépett piacra. A nagykereskedő Poltrendet 1999-ban jegyezték be, tulajdonosa a bútoráruház-hálózatot kiépítő Török Zsolt volt. A Poltrend 2008-at még nettó 8 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta, 2009-et pedig 5,1 milliárddal, a kötelezettségállománya ekkor meghaladta az 1,5 milliárd forintot. Török Zsolt 2010 februárjában kiszállt a Poltrendből, és egy hongkongi lakhelyű személy lett bejegyezve tulajdonosként, majd novemberben elkezdődött a cég felszámolási eljárása.

A felszámoló Cég Felügyelet Kft. a napokban új pályázatot tett közzé a cég csepeli, Orion utcában lévő ingatlanjainak és a Duna Erőmű Kft.-ben lévő 8,3 százalékos üzletrészének értékesítésére, ezek irányára összesen nettó 637 millió forint. A pályázat a Cégközlönyben jelent meg, ajánlatot november 28-ig lehet benyújtani. (A Orion utca 14. szám alatti telephely a volt Duna téesz területe, amely több cégnek is helyet ad, itt található a Retz Holding telephelye is.)

 

A Retz Bútornak alig volt bevétele

A Retz Bútor Kft.-t 2006-ban hozta létre Török Zsolt és Fonyódi Attila, 2009 végén egy Vaduzban bejegyzett cég, a Multijob Aktiengesellschaft tulajdonába került, majd 2010 októberében egy szerbiai lakhelyű magánszemély többségi érdekeltségébe került. Négy hónappal később elindult a felszámolása - derül ki az Opten cégbírósági adataiból. A társaság 2010-ig nem folytatott főtevékenysége szerinti bútor-nagykereskedelmi tevékenységet és alig volt bevétele. A 2009-beszámolójának kiegészítő mellékletében az áll, hogy a kiskereskedelmi tevékenységet 2010 elején kezdte el, de hogy milyen eredménnyel zárta az évet, nem derül ki, mivel nincs elérhető 2010-es mérlege. A cég székhelyét 2009 decemberében a csepeli Orion utcába tették át.

Forrás: Napi


 

A Retz Bútoráruházak változatlan minőségben szolgálják ki vásárlóikat, a cég helyzete stabil - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A Retz Bútor közleményében kiemelte: akcióival, meglévő készleteinek kiárusításával a vevői megrendeléseket folyamatosan teljesíti.

A megrendelések időnkénti, késedelmes teljesítésének oka, hogy a gyártók nem tudják követni a piac igényeit. Ezentúl a pénzügyi válság miatt a kereskedők a megrendeléssel együtt a bútor árának teljes összegét ki kell, hogy fizessék - emelte ki a cég.

A Retz Bútor a nehézségek ellenére a befizetett előlegek teljes összegét visszafizeti azon vásárlói számára, akik ezt kérik, és továbbra is igyekszik a széles áruválasztékkal a vevők érdekeit szem előtt tartva megfelelni a vásárlók elvárásainak.

Forrás: Hir24

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.