FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-02

Nálatok mi újság?

Egyes faipari vállalkozásoknak állandóan van munkájuk, fejlesztenek, beruháznak, más cégeknél folyamatos a megrendeléshiány, és bizony küzdenek a létért.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Valamivel több mint 3 éve, hogy Ön rendszeresen kapja híradásaimat különböző újdonságokról, rendezvényekről, pályázati lehetőségekről, akciókról.

 

Egyik kedves régi ügyfelünk kérdésére - miszerint "...és nálatok mi újság, hogyan csapódik le a gazdaság visszafogottsága?" - úgy döntöttem, hogy megosztom Önnel is, amit neki válaszoltam:

Sajnos 2009 óta lehet érezni egy érdekes változást a faipari üzemeknél, vállalkozásoknál. Korábban a gazdaság hullámzását ugyanolyan hullámokban követte a faipar is. Ha ment a szekér, mindenkinek volt munkája, ha visszaesett a gazdaság, mindenkinél kevés volt a megrendelés.

Az utóbbi 3 évben ez megváltozott. Egyes vállalkozásoknak állandóan van munkájuk, fejlesztenek, beruháznak, más cégeknél folyamatos a megrendeléshiány, és bizony küzdenek a létért.

 

Az megfigyelhető, hogy azoknál a cégeknél van munka és fejlesztés, akik már évekkel ezelőtt elkezdtek foglalkozni a cégstruktúra, a termelés-optimalizálás és a marketing cégen belüli területeivel, és azóta is következetesen teszik ezt.

Ennek köszönhetően megtalálják őket a megrendelések, és ezeket rugalmasan, a legkedvezőbb ráfordítással és jó minőségben tudják teljesíteni. Ebből nekik folyamatos nyereségük képződik, aminek egy részét további fejlesztésre fordítják.

 

Mi megfelelő marketing tevékenységünknek köszönhetően megtaláljuk ezeket a vállalkozásokat, így a szűkebb gazdasági lehetőségek között is biztosítjuk a megélhetéshez és a nyereséges működéshez szükséges beruházási megrendeléseket.

 

Jelenleg a több egy-két gépes projekt mellett egy komplett lakkozósort (33 gép) telepítünk a Bakonyerdő Zrt. parkettagyárában Zalahalápon.

 

Hál' istennek, tehát azt mondhatom partnereimnek, hogy a gazdasági nehézségek közepette is tudunk megrendeléseket szerezni.

 

Állíthatom, hogy az a vállalkozás, amelyik megfelelően foglalkozik a szakmai munkán kívül az egyéb fontos területekkel is - hiszen egy vállalkozás nem csak szakmai tevékenységből áll -, mint a hatékonyság és a marketing, az boldogul a nehezebb időkben is.

Aki ezt az utat követi, az kiemelkedik a többiek közül, és biztosítani tudja szükségleteit, megélhetését.

 

Kívánok Önnek megfelelő mennyiségű megrendelést és hatékony teljesítést!

 

Dóka Károly - Hatékonysági tanácsadó

Forrás: FAGÉPSZER Kft.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.