FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-09

Évadzáró sajtóebéddel mutatkozott be a KEFAG Zrt.

Az évadzáró sajtóebéd keretében Sulyok Ferenc vezérigazgató részletesen bemutatta a szaksajtó és a regionális média munkatársai számára a rendkívül összefogott, mintegy 400 főnek munkahelyet biztosító KEFAG Zrt. tevékenységét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A megközelítőleg 5 milliárd forintos forgalmat bonyolító állami vállalatról kevésbé ismert, hogy egyedülálló az Erdészeti Szaporítóanyag Termesztési Központja, a legnagyobb állami tulajdonú dísznövénykertészetet üzemelteti az országban, és nem mellesleg Magyarország legnagyobb raklap gyártója. Közben pedig évről-évre növeli a kezelésében lévő területen az erdősültség arányát, és mindemellett talán a legjelentősebb közjóléti tevékenységet végzi a Duna-Tisza közén.

 

A megjelentek egy prezentáció keretében betekintést kaptak a Zrt. által kezelt 56ezer hektárnyi erdőn végzett gazdálkodás részleteiről, így arról is, hogy évente mintegy 1000-1200 hektár erdőt telepítenek. Elhangzott, hogy területükön meghatározó fafaj a fekete fenyő (50 %), 25 % a nyárfélék- és 22 % az akác aránya. Sulyok Ferenc kijelentette, hogy a kezelésükben lévő területen az erdők - a mostoha talaj- és éghajlati viszonyok miatt - nem képesek újratermelni önmagukat, ezért emberi közreműködés nélkül elsivatagosodna a térség.

 

Mint elhangzott, az általuk évente kitermelt 180-200ezer köbméter fa jelentős részéből raklapot gyártanak Jánoshalmán és Bugacon működő üzemeikben, mely a raklap-alapanyag szükséglet csupán 60 százaléka. A fennmaradó 40 százalékot a térség magánerdő tulajdonosaitól és a környező társerdőgazdaságoktól vásárolják.

Elhangzott, hogy a vállalat szeretné kutatói tevékenységét a jövőben még jelentősebbé tenni, hiszen az ország legnagyobb állami tulajdonú dísznövény kertészete mellett működtetett 12 csemetekertben megtermelt évi 15-18 millió csemete rendkívül komoly szakmai munkát igényel.

Sulyok Ferenc prezentációjának harmadik részében a vállalat közjóléti tevékenységét mutatta be. A KEFAG Zrt. hagyományos erdészeti tevékenysége mellett külön figyelmet szentel a társadalmi elvárásoknak is: turisztikai létesítményeket és vadászházakat működtet.

Kiemelte a 2003 óta sikeresen működő Kecskemét-közeli Vackor Vár Erdei Iskolát, ahol az év minden szakában diákok és felnőttek ezrei ismerkednek a természettel, az erdészek munkájával.

Majd a 2012-ben 25. születésnapját ünneplő Kecskeméti Arborétumot mutatta be, ami a szavaival élve: "az erdészek ajándéka a kecskemétieknek", hiszen az országban szinte egyedülállóan, ingyenesen látogatható.

Megemlítette továbbá a bugaci Alföldfásítási Múzeumot és Bucka Szállót, a Tőserdő Kastély Üdülőt, s a vadászházakat, melyeket a vállalat gazdasági tevékenységéből származó haszonból működtetnek.

 

A vezérigazgató a tájékoztatón megköszönte médiapartnerei együttműködését, valamint meghívott minden művészetkedvelőt a december 5-én megrendezésre kerülő Kiskunsági Alkotótábor festmény-aukciójára, melynek teljes bevételét a jövőre 25 éves Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítják.

Forrás: KEFAG Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.