FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari üzemek – bemutató videók

képünk illusztráció

Létrehoztunk egy összesítő / gyűjtő oldalt (egyfajta tudásbázisként), ahol a hazai fafeldolgozókról (fűrészipar, falemez-ipar, fa csomagolóanyag készítés) készített bemutató videók tekinthetők meg. A legnagyobbként ismert videomegosztó-oldalról már leválogattuk az elérhető tartalmakat. Kérjük olvasóink segítségét, ha ismernek ide illeszkedő publikus tartalmakat, osszák meg velünk azok elérhetőségeit! (Ehhez használjátok az info@fagosz.hu címet!)

Jelenleg 57 vállalkozás 90 kisfilmje érhető el összeállításunkból. (utoljára frissítve: 2024-03-02)
A bejegyzésünket a releváns tartalmak beszerkesztésével folyamatosan frissíteni fogjuk.
(A cégnevekre kattintva eléritek a bemutatkozó vállalkozások FATUDAKOZÓs oldalait!)

A FAGOSZ tagok fafeldolgozással foglalkozó videóit listázzuk elsőként

ARBOR 95 Kft.

Zala Megye Gazdaságáért Díj 2015 jelölés – ARBOR 95 Kft. (2015-05-19)

Bakonyerdő Zrt. Franciavágási Fűrészáru Gyár

HAZAI VADÁSZ – Madárszemmel – A Franciavágási Fűrészüzem (2014-11-21)

Bakonyerdő Zrt. – Függőleges rönkvágó szalagfűrészek átadása Franciavágáson

A Bakonyerdő Zrt. újonnan átadott függőleges rönkvágó szalagfűrészei a mennyiségi és az értékkihozatal javításával nagymértékben hozzájárulnak a Franciavágási Fűrészüzem termékei piaci pozíciójának erősítéséhez. A nagyobb mennyiségű felvágás fajlagos költségcsökkentést eredményez, és több késztermék értékesítésének lehetőségét biztosítja. Mindezek együttes hatása az üzem eredményességének javulásához vezet. A beruházást a Bakonyerdő Zrt. teljes mértékben saját forrásból hajtotta végre. A vidék fejlődésének munkahelymegőrző fejlesztéseivel elősegíti annak a célnak az elérését, hogy az állami területeken gazdálkodó erdészeti társaságoktól lehetőség szerint egyre kevesebb fűrészipari alapanyag kerüljön feldolgozás nélkül a vevőkhöz. (2014-02-08)

BEK-HOLZ Kft.

Furnér készítés – Automata furnér hámozó (2011-03-09)

Egererdő Zrt.- Mátraparkett

Miből és hogyan készül a parketta? – Erdőmánia ep.02. (2023-07-10)

Made in Hungary – A Svédpadló (2023-03-15)

Mátraparkett Svédpadló Chalk Oak felületkezeléssel
Markáns, fűrészeléssel strukturált felület mely vidékies hangulatot kölcsönöz a helységnek. A fehér hardwax olaj a világos, tágas, tiszta érzetet fokozza. (2024-03-01)

Így készül MP fűrészporbrikett
100% keményfa fűrészporból – nem forgácsból – , minden más adalékanyag nélkül készül az MP fűrészporbrikettünk a RUF típusú brikettálógépünkön. A gép 6-6,5 pm alatt készít el egy 80-85 dkg-os brikettet. Fűtőérték: 17-18,5 MJ/kg (2023-03-09)

Visszatekintés – A hőskor (2023-03-15)

ERDÉRT-Tuzsér Zrt.

ERDÉRT-Tuzsér Zrt. Otthon a fában 1951 óta!
A tuzséri székhelyű faipari vállalatunk több, mint 70 évvel ezelőtti alapítása óta a faipar meghatározó szereplője. Fűrészüzemünkben nagy mennyiségben és folyamatosan dolgozunk fel fenyő rönköket 12 méteres hosszúságban is. Fűrészáruinkat – fenyő fűrészáru, deszka, tetőléc, gerenda, zárléc, fűrészrönk, bányafa, vezetékoszlop alapanyag, rúdfa – friss termelésű, légszáraz vagy műszárított faáruként értékesítjük. Gyaluüzemünkben saját fűrészüzemben gyártott alapanyagból FSC minősítéssel rendelkező – fenyő lambéria, hajópadló, faházborító profil, falburkoló zsindely, bordázott teraszburkoló, négy oldalt gyalult – termékek készülnek.
Erősségünk a nagytételű kiszolgálás.
Ezen a csatornán bemutatjuk termékeinket és szolgáltatásainkat építkezőknek, felújítóknak, asztalosoknak, a természetes faanyagok kedvelőinek.
Itt is megtalálhatja az ERDÉRT-et
https://www.erdert.hu/
https://www.facebook.com/erdert.faanyag
webáruház: https://www.faaruhaz.hu/ (2023-05-11)

Gemenc Zrt.

Erdőmánia – A fa második élete: A Millenniumi Pavilon évszázados története
Egy fából készült utazó pavilon történetét ismerhetitek meg, amely nem csak a térben, de a történelemben és az időben is utazott, egészen a közelmúltig. A pavilon különlegességét adja, hogy darabokra szerelhető, és újra és újra felépíthető… de érdekessé még is az teszi, mennyi mindent mesélhetne, ha tudna. Ezen történetek egy részét most Krisztián elmesélni nektek! (2023-08-21)

KEFAG Zrt.

Fa második élete rovat: A homokot “megfogó” erdő fái raklapként küzdenek tovább a szénmegkötésért (2023-07-17)

Németh-Fa Kft.

Weboldal ► www.nemeth-fa.hu E-mail cím► info@nemeth-fa.hu Facebook ► https://www.facebook.com/nemethfa Székhely ► 8960 Lenti, Petőfi út 34/B. Bemutatóterem ►1132 Budapest, Váci út 60-62. (2017-04-03)

Robinia Group Kft.

Robinia Group bemutatófilm (2017-02-23)

Hogyan készül a kültéri akácburkolat? (2017-02-23)

Hogyan készül az akác játszóház – Robinia Playground? (2017-02-23)

Hogyan készül az akác játszótér? (2014-09-10)

SEFAG Zrt. Csurgói Faipari Gyár

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Somogy erdeinek felén, nagyjából 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodik. A társaság kezelésében lévő erdőállományok változatos képet mutatnak: a többi között homoki-, cser- és kocsányos tölgyesek, égeresek, bükkösök váltják egymást. A jól átgondolt és a közjó hosszú távú érdekeinek megfelelően kimódolt erdőgazdálkodási ütemterveknek megfelelően évente közel 400 ezer köbméter faanyagot termel ki a társaság. Az értékesebb faanyag döntő részét a SEFAG Zrt. Csurgói Faipari Gyárában hasznosítják, az ország egyik legnagyobb faipari gyárában. (2017-04-16)

SWISS KRONO Kft.

Az első és egyetlen magyarországi OSB-lap gyár építéséről készült film. Építtető: Swiss Krono Kft – Vásárosnamény (2015-2016) http://www.swisskrono.hu (2016-11-08)

SWISS KRONO Kft. Modern gyárak éjszakája

SWISS KRONO Kft. rövid bemutató videó (2022-11-09)

https://www.youtube.com/watch?v=diQLM3o3BgY

TAEG Zrt. Lignova Készházak

A Lignova Készházak a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. önálló egységeként működő Fafeldolgozó Üzemben készülnek. A cég több évtizedes házgyártási tapasztalattal rendelkezik és 2000. óta az ország egyik legnagyobb készház gyártójaként kínálja fa alapú nagypanelos technológiával készült termékeit. A nagypanelos technológia ellenőrizhető minőségű és magas készültségi fokú üzemi előregyártást eredményez, ami meggyorsítja a helyszíni szerkezetépítést. A Lignova Készházak korszerű épületszerkezete a műszaki előírásoknak minden tekintetben megfelel, emellett lehetőség van saját elképzelések megvalósítására is. Előnyök, amelyek a Lignova Készházak programra jellemzőek: – biztos pénzügyi – és gazdasági háttér, – versenyképes ár, garantált áras szerződési rendszer, – több évtizedes gyártási tapasztalat, – folyamatosan jó minőség: ÉME, CE tanúsítás, – alacsony energiafogyasztású épületek, – pontos, határidőre történő teljesítés, – korszerű, természetbarát anyagok alkalmazása. Bemutató és értékesítési centrum: Cím: 9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Nyitvatartás: Hétfő – péntek 8-16 h Telefon: +36-99/900-097 Web: www.lignova.hu E-mail: info@lignova.hu (2020-12-01)

TRUST Hungary Zrt.

Tölgyek, amelyek hordóként élik második életüket (2023-09-18)
„Ahogy egy séfnek rendelkezésére áll a fűszeres kosara és azzal ízesíti az ételt, amit elkészít, addig a borásznak az egyik legfőbb fűszere lehet a hordó.” És ha a főzés és a borászat művészet, akkor a hordókészítés is az. Az Erdőmánia legújabb részében betekintést nyerhetsz, ebbe a sajátos világba.

Hordógyártás Szigetváron (angol nyelvű), 2014-06-11

A FAGOSZ együttműködő partnereinek videói

Akácoszlop Gyár Kft.

Új életet nyert a hosszúhetényi fatelep! Kristóf Németországban született, tizenöt éve hetényi, nyelvismeretét és kapcsolatait használva képes feléleszteni a fatelepnek azt a hagyományát, hogy messzi országokba exportál. Most fut fel a termelés, akácoszlopok és akácfa termékek, akár tőlük tudod megvenni a kerítés, a szőlő oszlopait, a karókat és egyéb termékeket. A helyi és a személyes adottság találkoztak. Még egy vállalkozó kedvű, dinamikus, kifelé tekintő, szép jövő előtt álló hosszúhetényi! Tudtad, hogy az akác – hungarikum – az egyik legtartósabb faanyag? Külföldön is tudják már, köszönhetően többek közt Kristófnak is. (2021-02-28)

BEFAG Parkett Kft.

Zalahalápon, a BEFAG üzemében mutatták meg, #hogyankeszul a három rétegű fa #parketta. Egészen döbbenetes volt látni, milyen sok lépésből áll a folyamat, amíg a tölgy és a fenyőfából kialakul a #haromreteg. (2021-03-13)

Continental Wood Kft.

Ligno Novum – Woodtech Asztalos-, Faipari és Erdészeti Szakkiállítás – 2010.
fa, faipar, erdészet, asztalos, bútor, berendezés, expo, budapest, tudomány, technika, műszaki berendezések, x-mdeitor vásár, hung expo, ligno novum, kiállítás, continental wood (2011-02-09)


DERULA Kft. – cégbemutató intro + feliratozott/szinronizált video

Az 1994-ben alapított Derula a rétegelt lemez széles skálájával jelenik meg a piacon, amely lemezek felső rétege egzotikus – vagy nyárfából készül. A technológiailag magas színvonalú gépsorral ellátott vállalat célkitűzései között szerepel az ár/minőség kapcsolatának minél optimálisabb kialakítása. A Derula termelése összhangban áll az E1 normákkal, amely normák az alacsony formaldehid kibocsátást és az UNI EN 314-nek megfelelő ragasztást feltételez. Mivel a Derula Magyarország, így Európa középpontjában helyezkedik el, ezáltal jelentős stratégiai helyet foglal el logisztikai szempontból, ugyanis megfelelő gyorsasággal elégítheti ki a piac egyes igényeit (2013-08-08) / (2013-07-14)

FA-FERI Kft.

Több mint 250 gyümölcsfa, energiatudatos szemléletmód, napelem, és biomassza kazán. Ez mind megtalálható egy helyi cégnél. Legutóbb egy energiaházat láthattak a nézőink, ezúttal viszont egy helyi vállalkozást mutatunk be, ami fafeldolgozó üzem létére a környezettudatosság és fenntarthatóság elvei szerint működik. (2022-01-28)

FALCO Zrt.

Erdőmánia / Fa második élete rovat: Mi történik a fatermékek gyártása során keletkező hulladékkal?
Az erdőben élő és az erdőből kikerülő fának is szerepe van a körforgásban. Segít abban, hogy ökológiai és gazdasági szempontból is fenntarthatóvá alakítsuk a világot. De vajon mi történik a fatermékek gyártása során keletkező hulladékkal? Interjú: Tóth Dávid magyarországi fabeszerző vezető, Falco Zrt. (2023-08-29)

Falco Zrt. – Így készül a bútorlap fahulladékból Európa egyik legmodernebb üzemében

A forgácslapot és a bútorlapot óriási mennyiségben használja a modern bútoripar. Szombathelyen működik Európa egyik legnagyobb és legmodernebb bútorlap gyára, itt mutatták meg nekem hogyan készül, méghozzá újrahasznosított, hulladék forgácsból. (2020-12-05)

FORMANCE Kft.

Formance Szakmai Napok – 2023. március 29-31.
A Formance Szakmai Napok háromnapos rendezvényünkön izgalmas szakmai beszélgetésekkel, gyakorlati bemutatókkal, piaci újdonságokkal vártuk a faipari szakembereket a biatorbágyi bemutatótermünkben. (2023-05-04)

Kronospan-Mofa Hungary Kft.

Erdőmánia – A fa második élete – A fa-körforgás, a sokszínű faiparban
A fa második élete rovatunk azért is meghatározó, mert az erdőhöz kapcsolódó körforgásról, a fa használatával növelhető fenntarthatóságról szól. Most is egy ilyen fa-körforgásos történet következik. Interjú: Tóth Dávid magyarországi fabeszerző vezető, Kronospan-MOFA Hungary Zrt. (2023-08-14)

Kronospan / Falco bemutatóterem terve

A KRONOSPAN és a FALCO közös, mohácsi bemutatótermének koncepcióterve (átalakítás). Tervező: Horváth és Patartics Építész Iroda Kft. (2011-12-20)

LIGNOMAT Kft. + 57 video

Kik vagyunk, mivel foglalkozunk? Ismerje meg a Lignomat Kft-t! (2019-02-20)

FEEDBOT D-300 Basic – Automatikus alkatrészkezelés a DRILLTEQ V-500 CNC- megmunkálóközponton
Bemutatjuk a FEEDBOT D-300 Basic előnyeit: – ideális a robottechnika utólagos integrációjához – a robot kezelése egy smartPAD segítségével történik, a kapcsolathoz nincs szükség cellavezérlésre – vezérelt termelés, rakatlista, manuális bevitel vagy vonalkód segítségével – alkalmas a Losgröße-1 gyártáshoz – független működés – dupla megmunkálás, beleértve a forgatás lehetőségét is (2022-10-19)

NESTRO Hungária Kft. + 8 video

A Nestro Hungária Kft. ipari légtechnikára szakosodott vezető vállalat, amely az elszívással és szűrőtechnikával kapcsolatos termékek és rendszerek, valamint a fűtési technikák, a felületkezelő technológiák, és a hulladékkezelés területén kiemelkedő teljesítményt nyújt. Nagy hangsúlyt fektetve a mérnöki kiválóságra, olyan élvonalbeli megoldásokat tervezünk és gyártunk, amelyek javítják a munkahelyi környezetet és az energiahatékonyságot, valamint optimalizálják a gyártási folyamatokat. Az innováció és a minőség iránti elkötelezettségünk tesz minket az iparág egyik legmegbízhatóbb partnerévé. Az elszívó berendezések építésében szerzett több, mint 40 éves tapasztalattal, illetve a nemzeti és nemzetközi szakmai szervezetekkel való együttműködéssel a hátunk mögött, képesek vagyunk az aktuális csúcstechnológia előállítására. (2023-09-12)

Stonewood Kft. + 930 video

Mobil rönkhasító szalagfűrészgép a Trakmet-től – Faipari gépek és technológiák Stonewood Kft. – Győr (2023-06-20)

Wravor ipari szalagfűrész gépek – Faipari gépek és technológiák Stonewood Kft. – Győr (2023-05-05)

VELUX Magyarország Kft.

A VELUX fertődi és fertőszentmiklósi üzemében jártam nemrég. A videóban láthatjátok, milyen elképesztően bonyolult és jól felépített szisztémával készül a tetőablakokhoz a keret és a ráma a fa alapanyagból. A szárítást, vágást, laminálást, a javítást, profilozást és festés követi, így kerülnek az elemek az összeszerelő üzembe. Legalább ilyen érdekes, hogyan lesz a gigantikus üvegtáblákból két, vagy épp három rétegű, hőszigetelt, megfelelő energiahatékonysági együtthatóval rendelkező üveg az üvegüzemben. Vágás, edzés, anyagmozgatás, rétegezés, röviden ennyi, de ennél persze sokkal több. Aztán a végén a két nagy téma egyesül és megszületik a tetőablak, aminek a szíve lelke, mozgatója a forgópánt, ehhez is van jó sztori. Most a háznak egy olyan része, olyan eleme kerül fókuszba, a tetőtér, vagy padlástér, amivel talán kevesebbet foglalkozunk, pedig nagyon is értékes és amint a videóból kiderül, nagyjából azóta értékes, azóta beépíthető, hogy megszülettek a nyitható tetőablakok. (2024-01-20)

WOOD-2000 Kft.

Cégvideó (2022-10-24)

További hazai piaci szereplők videói

BalázsFa 2001 Faipari Kft.

A BalázsFa Kft üzemében (Zirc) tett látogatást az OEE Fakereskedelmi Szakosztálya 2023. április 25-én. A szerszámnyelek gyártásával foglalkozó vállalkozást ismerhetjük meg. (2023-05-24)

Bau-Styl Kft.

Rönkből fűrészáru. A mai videóban a fafeldolgozás rejtelmeibe pillantunk bele! “Túravezetőnk” a Bau-Styl Kft. cégvezetője Cseh Gábor volt. (2021-10-01)

BestPallet

Fűrészelés / raklapgyártás (2018-03-18)

Bogádmindszent Faüzem

Tölgyfa vágás, profi csapattal. (2017-01-07)

BOSCH

ÍGY EGYSZERŰSÍTSD FAIPARI MUNKÁIDAT! Egyszerűsítsd le a asztalos munkáidat az új, megfizethető Bosch Professional szerszámokkal! Tapasztald meg a 18V-os akkumulátorok nyújtotta erőt és megbízhatóságot, valamint a szénkefe nélküli motor előnyeit. A Bosch Professional faipari szerszámai széles gép- és strapabíró tartozékválasztékot biztosít minden asztalosipai munkához, a vágástól kezdve a csiszoláson és fúráson át a rögzítésig. A szerszámostáska tartalmának egyszerűsítése és költségmegtakarítás szempontjából a Bosch Professional 18V szerszámok remek választás, hiszen egymással kompatibilis akkuplatformmal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen Bosch Professional 18 V-os szerszám kompatibilis az azonos feszültségkategórájú akkumulátorral. Hosszú üzemidő érhető el így a széles választákunkon, mint pl. gérvágókon, szúrófűrészeken, szablyafűrészeken, kézi körfűrészeken, csavarozókon, ütvecsavarozókon, ütvefúrókon, porszívókon, munkalámpákon és más szerszámokon. (2023-05-31)

DRAWA Kft.

EPAL raklap és egyedi raklapok gyártása – A raklapok gyártása teljesen új gépekkel és csarnokkal, a világon egyedülálló technológiával történik. Az erdőműveléstől a kész raklapokig, minden folyamatot egy kézben tartunk. (2020-09-09)

Gemini Kft.

Gemini Asztalos Fatelep és Fűrészüzem / Whirlpool Márkabolt (2013-03-07)

Golden Pallet Kft.

A Golden Pallet Kft. raklapgyártó cég bemutató filmje a raklapgyártásról, az egyedi raklapokról és az EUR raklapról. (2010-10-12)

HELLO WOOD

Erdőmánia – A fa második élete: Hello Wood, a nemzetközi faépítészeti alkotótábor
A fa második élete rendkívül sokféleképpen valósulhat meg és erről már 5 epizódon keresztül meséltünk Nektek. Most nem csak azt mutatjuk be, miért érdekes a termék, de abba is bepillantást nyerhettek milyen izgalmak övezik megszületését. Krisztián ezúttal a Hello Wood nemzetközi faépítészeti alkotótáborba látogatott. Elsősorban egyetemi hallgatók és tanárok élhetik ki kreativitásukat itt, ahol a gyakorlaté, a csapatmunkáé és a megvalósításé a főszerep. Interjú: Szelecsényi Balázs csapatvezető építész, Hello Wood Tóth Kristóf projektmenedzser, Hello Wood (2023-08-07)

Holzfabrik Kft.

Raklapgyártás. (2019-11-26)

Kalina Hordó Kft.

Új tölgyfa hordó beavatása – Tölgyfa hordó előkészítése // Kalina Kádárműhely- Kalina Hordó Kft. (2020-12-16)

Riport Kalina Miklóssal a Kalina Hordó Kft. munkatársával (2021-01-05)

KARSOL Kft.

Közép-Európa legnagyobb koporsógyártó-vállalkozása. Naponta 180 darab koporsó készül…(2022-02-24)

KÁDÁR Hungary Kft.

A pálinkák fahordós érleléséről Kalydy Andrással, a Kádár Hungary ügyvezetőjével (2020-12-02)

Lamello Kft – Így lesz bútor pár nap alatt a tölgyfából

A videóban megnézhetitek milyen folyamatokon esik át a tölgyfa és a fekete dió onnantól kezdve, hogy a fűrésztelepre kerül, egészen addig, amíg bútor lesz belőle. A Lamello kaposvári üzemében jártam. (2020-06-20)

Leolux Hungary Kft – Megduplázta területét

240 millió forintba került az az üzemcsarnok amelyet a Leolux Hungary Kft. használ január elseje óta bútorgyártásra. A holland vállalkozás elsősorban kiemelkedő minőségű kanapékat gyárt, amelyeket Nyugat-Európában értékesítenek. A beruházással erősödik a város ipari teljesítménye, illetve új munkahelyek is létrejöttek. (2018-01-30)

Merics Géza / Merics Faipari Kft.

Merics fafeldolgozás (2013-01-29)

Miklóssy Kádár Kft.

Hogyan készül? Megmutatjuk! A tokaji hordó – Miklóssy András kádár (2015-08-21)

Paulik Fafeldolgozó Kft.

Fafeldolgozó gépsor (2022-06-10)

Látogatás a Paulik KFT-nél (2020-12-03)

A bizalomépítésben, s az üzletszerzésben, tehát a PR-ban és marketingben, miért nőtt meg, az onlinefilm, a YouTube videó készítés, a személyes video szerepe? (2013-01-18)

Roma Fiatal Demokraták Országos Egyesülete

Raklapelem gyártó üzem Nyírkátán (2019-04-05)

ROZIFA Kft.

A Rozifa Kft. 1990 óta teljes magántulajdonú cég, mely alaptevékenységeként raklapok, rakodólapok, EUR raklapok gyártásával, újrahasznosításával illetve kereskedésével foglalkozik. Magyarországon elsők között kezdtük meg a raklapok, faanyagok hőkezelését, szárítását. Telephelyünk: Jelenleg 14.000 m2-es telephelyen, négy fűthető üzemcsarnokban, a legkorszerűbb raklapszegező gépsorokkal felszerelve történik a termelés Piliscsabán, Budapesttől mindössze 15 km-re a 10-es út mentén. (2023-01-17)

RUZSA Kft. faüzem

Korszerűsítették a faüzemet – Kölcsey Tv (2015-07-10)

SA-FA Design

Parametric Pavilion built for Chelsea Flower Show 2022 – Let us introduce our signature work for the RHS Flower Show held in Chelsea. The structure was on display from 24 to 28 May in 2022. For more information about the pavilion and its construction visit https://sa-fa.hu/en/pavilion/ (2022-09-17)

SOULUM Factory Kft.

Parkettaüzem Film (2020-01-22) – (FATÁJ kiegészítés: a cég 2023-07-06-tól felszámolás alatt)

SZALAI Fafeldolgozó Kft.

Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft (2017-10-27)

SZA-TO WOOD Kft.

Raklapgyártás profi módon (2020-05-13)

Többet Együtt Egymásért Roma Alapítvány – Kércsiraklap

Raklapüzem társadalmi vállalkozás keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, Fulókércsen. (2020-09-03)

Wolf System Kft. – Így nő ki a földből egy ház 3 nap alatt

A #hogyankeszul videóban a #készház technolgia keül bemutatásra. Megnéztem hogyan készülnek el nagyrészt fa alapanyagokból a falpanelek, hogyan kerülnek be még az üzemben a nyílásszárók és hogyan vakolják le a falakat. Majd azt is két nap alatt hogyan rakják a helyükre ezeket a paneleket, avagy hogyan zajlik az építkezés. A falpanelek mellett természetesen a tető elemek útját is végignézzük. Így születik egy ház 3 nap alatt. (2021-07-03)

További, a témához kapcsolódó videók

A faipari titkai

A faipar titkai – Reviczkyvel az erdőben (2018-10-28) – ECHO TV
Számos érdekességre derült fény a fa megmunkálásával kapcsolatban az ország legmagasabb hegységében.
https://www.youtube.com/watch?v=Ndv0eoyg9q0

artSteel – Vízszintes szalagfűrész gép

VFG600 (2017-07-31)

Fűrészüzem Encsencsen

(a beruházó cég már megszűnt) (2015-03-15)

Gulyás Ferenc

Nincs asztalosüzem pókháló nélkül – (facebook Watch – 2023-06-05)
https://fb.watch/lWukzPRLLb/?startTimeMs=49297

Hotyek Attila

Hordó és csobolyó készítés (2013-09-07)

Ládi Fűrészüzem – megszűnt 2014-ben

Ládi Fűrészüzem, Miskolc. Nyárfa vágása, Hossz: 4m, Átmérő: 60cm (2013-01-31)

összegyűjtögette és összerendezgette: Tóth János, FATÁJ

Előző cikk

A német bútoripar jobb tervezhetőséget követel

Következő cikk

Az erdők és a víz kapcsolata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…