FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FEFPEB – becsüljük meg a munkaerőt!

Rob van Hoesel, a Fa Raklap- és Csomagolóanyag-gyártók Európai Szövetségének (FEFPEB) elnöke felszólította a fa raklap- és csomagolóanyag-ágazatot, hogy korszerűsítse üzleti és kommunikációs tevékenységét annak érdekében, hogy a jövőben is képes legyen magas színvonalú munkaerőt vonzani és megtartani.

Rob van Hoesel, elnök, FEFPEB

A szervezet vezetője szerint az iparágnak úgy kell átalakítania tevékenységét, hogy jutalmazó karrierlehetőségeket és személyes fejlődést biztosítson, valamint erős etikai jellemzőit kommunikálnia kell a potenciális munkavállalók felé, hogy előnyhöz jusson a vállalatok számára az egyre nagyobb versenyben lévő munkahelyi környezetben. A Covid óta számos ágazatban nagyszámú alkalmazott hagyta el az állásokat, miközben a piacra érkező fiatalabbaknak új prioritásokat kell kielégíteniük – tette hozzá.

“Sok más iparághoz hasonlóan a raklap- és csomagolóipari vállalkozások is munkaerő-felvételi kihívással néznek szembe, amely várhatóan csak fokozódni fog az elkövetkező években” – mondta van Hoesel úr. “Az emberek már nem csak az anyagi juttatásokat keresik, hanem olyan vállalkozásoknál szeretnének dolgozni, amelyek rugalmasságot, tanulási és fejlődési lehetőségeket biztosítanak számukra, amelyek etikailag megalapozottan működnek, és pozitívan hatnak a társadalomra. Biztosnak kell lennünk abban, hogy mindezeket a feltételeket teljesítjük, hogy a legkiválóbb munkatársakat vonzzuk.”

Hozzátette, hogy a fából készült raklapok és a csomagolóipar már most is számos olyan etikai referenciával rendelkezik, amelyeket a mai munkavállalók keresnek.

“A fából készült raklapok és csomagolóanyagok üzletága eredendően etikus, egy végtelenül megújuló nyersanyagra épül, és termékeit gyártja, javítja és újrahasznosítja, amíg azok hasznos élettartamuk végén újrahasznosításra nem kerülnek. Mivel a fa nagy része kezelt, fenntartható forrásokból származik, az iparág ösztönzi a faültetést, ami segít eltávolítani a szén-dioxidot a légkörből. Az iparág középpontjában a környezetvédelem áll, és – amint azt a világjárvány idején is láthattuk – olyan iparág, amely nélkülözhetetlen a világgazdaság zavartalan működéséhez” – mondta. “Ez csak néhány azok közül a tulajdonságok közül, amelyek izgalmas munkahellyé és vonzóvá teszik a fiatalabb generáció számára, és gondoskodnunk kell arról, hogy ezt jól kommunikáljuk a potenciális munkavállalók felé”.”

Hozzátette, hogy az iparágban működő vállalatoknak naprakészen kell követniük a technológiai fejlődést, hogy segítsék a munkaerő vonzását és a jövőben is versenyképesek legyenek.

A személyzet vonzása és megtartása lesz az egyik téma a 70. FEFPEB kongresszuson, amelyet szeptember 28-30-án tartanak Firenzében, Olaszországban. További témák között szerepel a fenntarthatóság, az újraerdősítés és a raklap- és csomagolási ágazat jövője.
A rendezvény keretében egynapos túrát szerveznek Olaszország néhány vezető raklap- és csomagolóipari vállalkozásához.

Raklap Fűrészáru árindexek

A FEFPEB európai raklapfa árindexei öt különböző árindex áttekintése, amelyeket a raklap- és csomagolóanyag-gyártók nemzeti szövetségei állítanak össze, és független szervek ellenőriznek. Ezek nem a m3 -enkénti abszolút árak, hanem az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Svédország és Hollandia indexei. Összehasonlítható raklapfa-méreteket vettünk, és ugyanazt a bázisévet adtuk meg, hogy az európai árak alakulásának tendenciáját bemutathassuk.

szerk: Tóth János, forrás: FEFPEB 08-16

Előző cikk

Steico növekvő eladásai

Következő cikk

Nagy Ipoly-takarítás




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version