FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Több mint ötszáz eset a viharos szél miatt

Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében. A legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt. Több ingatlan lakhatatlanná is vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest tizenkilencedik kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezetének egy része leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta le a viharos szél, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak. 

Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk. Tizenöt helyszínen a villanyvezetékek leszakadtak a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is munkát adott.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél. Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében hétfőn, az esti órákban. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből annak vezetőjét. Két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél, szintén az esti órákban. A felsővezetékekre és a sínekre dőlt fák miatt több dunántúli vasútvonalon is be kellett avatkozni.  

Mivel több vármegyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait. 

forrás: Katasztrófavédelem 03-28

Előző cikk

Településfásítás - Algyő

Következő cikk

Tűzeset egy raklapüzemben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…