FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 174., 2023/16.

Élet a Szarvasfarmon – Látványos változások a szarvasféléknél / Fák, Virágok – Az örökzöld növények / A nagyvázsonyi Szent Mihály kolostor nyomában / Erdészeti iskolák nyílt napja a Pákozdi Pagonyban / Erdő Ernő bácsi meséi – A lombkorona tanösvény / Vadvilág – A dámok agancshullajtása

Élet a Szarvasfarmon – Látványos változások a szarvasféléknél

Áprilisban felgyorsulnak az események az élővilágban. A szarvasfélék, többek között a gímszarvas külleme is ekkor megy át a leglátványosabb változásokon.

Fák, Virágok – Az örökzöld növények

Folytatjuk a klímaváltozás miatt egyre fontosabb, magas tűrőképességgel rendelkező növények bemutatását. Ezúttal is igyekszünk otthoni kertjeinkben is hasznosítható ötletekkel szolgálni.

A nagyvázsonyi Szent Mihály kolostor nyomában

Hazánk bővelkedik szakrális emlékhelyekben, ahol a régmúlt építészeti örökségei közt csendre, békére lelhetünk. A pálos-rendi Szent Mihály kolostort a legendás törökverő, Kinizsi Pál alapította a 15. században, mely napjainkban a mai Nagyvázsony község melletti rengetegben bújik meg.

Erdészeti iskolák nyílt napja a Pákozdi Pagonyban

Az Országos Erdészeti Egyesület és a VADEX Mezőföldi Zrt. közös szervezésében valósult meg az Erdészeti Erdei Iskolák nyílt napja, melynek a Velencei-tavi térség legkedveltebb kirándulóhelye, a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum adott otthont.

Erdő Ernő bácsi meséi – A lombkorona tanösvény

Milyen jó lenne, ha egy mókus ügyességével rendelkeznénk és kedvünkre ugrándozhatnánk a lombok között. Nos, erre szolgál a lombkorona tanösvény, ami hatalmas lábakon áll vagy fatörzsekre erősítve vezeti be az erdőjárót a lombkorona életébe.

Vadvilág – A dámok agancshullajtása

A dámszarvasok mindig késésben vannak – persze csak a gímekhez képest.  Átlagosan egy hónappal később kezdődik a tavaszi agancsvesztésük. Az áprilisi szellők nyomán hamarosan ismét hullajtott lapátokkal lesz tele a dél-dunántúli rengeteg.

A teljes adás (26:00)

– Élet a Szarvasfarmon – Látványos változások a szarvasféléknél
– Fák, Virágok – Az örökzöld növények
– A nagyvázsonyi Szent Mihály kolostor nyomában
– Erdészeti iskolák nyílt napja a Pákozdi Pagonyban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A lombkorona tanösvény
– Vadvilág – A dámok agancshullajtása

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Faültetés - Szarvaskő

Következő cikk

Ültess egy fát a holnapért!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések