FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

MRK: Technobond ragasztók minőségi ellenőrzése – 2023. első negyedév

Elvégezte az Egyetem a 2023. év első negyedéves vizsgálatát a Technobond D3, 1KD4 és 2KD4 ragasztóink esetében. Mindhárom termékünk teljesítette a követelményeket.

A Soproni Egyetem Központi Vizsgálólaboratóriuma (KVL) hozta létre a „Minősített Ragasztók Köre”-t (MRK), amelynek célja a Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható faipari ragasztók folyamatos minőségellenőrzése az MSZ EN 204 sz. szabvány, ill. a ragasztók Műszaki leírása alapján.

A KVL a Működési szabályzata szerint (http://www.minositettragasztok.hu/index.php?id=29308) az év során négy alkalommal teszteli véletlenszerű mintavétellel mindazokat a nem szerkezeti faipari ragasztókat, amelynek gyártói részt vesznek a programban. A gyártó nem ismeri a mintavételezés időpontját és helyét, erről csak a vizsgálat befejezése után kap információt.

A mintavételezés történhet a kereskedelemből és a közvetlen felhasználóktól. Így vizsgálat alá kerül a kis kiszerelésű kereskedelmi termék és a nagy felhasználóknál fellelhető IBC-s kiszerelés is.

Fontosnak tartjuk ezt a minőség ellenőrzési folyamatot, mert a faiparban alkalmazott ragasztás minőségét sok tényező befolyásolja, de mind közül elsőként kell említeni a célnak kiválasztott és megfelelő vízállósági fokozattal rendelkező ragasztóanyag minőségét.

A Minősített Ragasztók Körének programjában részt vevő ragasztók mérési eredménye a vizsgálatok alapján folyamatosan frissül és elérhető a www.minositettragasztok.hu oldalon.

Forrás: Szolvegy Kft.

Előző cikk

Egy gondatlan asztalos büntetése

Következő cikk

KSH: fogyasztói árak +25,2%-on




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version