FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ikea Temesvár – nyitva

Ma, helyi idő szerint 10:00 órakor, megnyílt az IKEA Temesvár, az első IKEA áruház Románia nyugati részén, az országban harmadikként, fogadta első vásárlóit.

A legújabb IKEA áruház a szimbolikus faültetési ünnepség után nyitotta meg kapuit, amely hangsúlyozta a vállalat vízióját, hogy jobb mindennapi életet teremtsen sok ember számára. A megnyitón az IKEA képviselői – Ekaterina Egorova, az IKEA Délkelet-Európa vezérigazgatója és Nicoletta Muscinelli, az IKEA temesvári áruházvezetője -, valamint a partnerek és a hatóságok képviselői, köztük Dominic Fritz, Temesvár polgármestere és Therese Hyden, Svédország romániai nagykövete is részt vettek.

"Az IKEA 16 éve van jelen a román piacon, és igazán boldogok vagyunk, hogy ma elérhettük ezt a fontos mérföldkövet - megnyitottuk első áruházunkat az ország nyugati régiójában. A beruházás teljes értéke 60 millió euró, amely lehetővé tette számunkra, hogy Délkelet-Európa legfenntarthatóbb IKEA áruházát építsük meg, és közel 300 új munkahelyet teremtsünk."

- Nicoletta Muscinelli, az IKEA Temesvár áruházvezetője

Az új áruház 26 000 négyzetméteren, 8300 lakberendezési termék széles választékát kínálja, amelyek az IKEA demokratikus dizájn filozófiáját tükrözik, ötvözve a formát, a funkciót, a minőséget, a fenntarthatóságot és az alacsony árat.

"A fizikai IKEA áruházak továbbra is üzleti modellünk alapvető részét képezik, és az egyik legnagyobb erősségünk. Izgatott vagyok, hogy ezzel az új áruházzal nemcsak megfizethető választékunkat és egyedülálló áruházi élményünket juttatjuk el sokkal több emberhez Romániában, hanem az online szállítási kapacitásainkat is korszerűsítjük a teljes piac számára. Az ilyen kettős szerep biztosítása a legtöbb üzletünk számára globálisan továbbra is a fókuszunkban marad."

- Tolga Öncü, az IKEA Retail vezetője, Ingka Csoport

Az új temesvári IKEA áruház 754 férőhelyes parkolója 12 elektromos töltőállomással és egy jövőbeli bővítéshez kialakított infrastruktúrával rendelkezik, amely akár 150 elektromos töltőállomást is képes fenntartani. Az áruház megújuló energiával működik, a tetőn elhelyezett 1750 fotovoltaikus panellel működik, és az energiafogyasztáshoz geotermikus erőművet használ. A vállalat Skills for Employment programjának részeként 25 menekült csatlakozott az áruház csapatához több részlegben.

Az új romániai áruház része az Ingka csoport 3 milliárd eurós elkötelezettségének, hogy tovább terjeszkedjen világszerte, és meglévő üzleteit korszerűsítse, hogy fizikailag és digitálisan is zökkenőmentes vásárlói élményt biztosítson.

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Group 31 piacon működő IKEA kiskereskedelmi tevékenységével a legnagyobb IKEA kiskereskedő, és az IKEA kiskereskedelmi értékesítésének mintegy 90%-át képviseli. Stratégiai partner az IKEA üzletág fejlesztésében és innovációjában, valamint a közös IKEA-stratégiák meghatározásában. Az Ingka Group az Inter IKEA Systems B.V.-vel kötött franchise-megállapodások alapján birtokolja és működteti az IKEA értékesítési csatornákat: IKEA Retail, Ingka Investments és Ingka Centres. További információ az ingka.com oldalon.

szerk/ford: Tóth János, forrás: INGKA Group

Előző cikk

Nincs több belterületbe vonás

Következő cikk

Csökkent a működő cégek száma



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések