FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vadmacska kérdőív

A Budakeszi Vadaspark Vadmacska Fajmegőrzési Projektjének keretein belül már több éve aktívan próbáljuk megismerni ezt a rejtőzködő fajt. A diploma dolgozatomhoz készítettem egy online kérdőívet, amiben a hazai erdészek és civilek segítségét kérem.

Egyrészt a hazai házi macska tartási szokások megismeréséhez, másrészt az esetleges vadmacska észlelések rögzítéséhez hazánkban: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrz-Gjh1h-NJ1KITR8mocNDsQB3rVpN2rmspX8Wl0a-EVcbw/viewform?usp=send_form

Kérem a FATÁJ olvasóit, hogy ha lehet, osszák meg ebben érdekelt ismerőseikkel e kapcsolót, hogy minél több kitöltő legyen, ezáltal is pontosabb adatokat kaphassunk a vadmacskákról. Csatolok egy komolyabb és egy könnyedebb hangvételű kísérő szöveget valamint egy plakátot, amit a közösségi média felületeken lehet megosztani.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékének közös kutatásának részeként szeretnénk felmérni a lakosság ismereteit, észleléseit az Európai Vadmacskáról és a házi macska tartási szokásokról.

A 2021-ben induló Vadmacska Fajmegőrzési Program a Budakeszi Vadaspark, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai együttműködésében jött létre, projekt partner továbbá a  Kutyák Határok Nélkül Alapítvány. A kutatás a program céljait hivatott kiegészíteni.

Link: https://forms.gle/xHSv96Hg7v5sQGcu8

🐱Segíts nekünk tovább kutatni a Vadmacskát!🙏

Ha a következő kérdések valamelyikére IGEN a válaszod, akkor kattints a kérdőív kitöltésre!🫶
😽Szívesen hozzájárulnál egy veszélyeztetett faj megőrzéséhez?
😽Fontos számodra a természetvédelem?
😽Találkoztál már korábban vadmacskával?
😽Szereted a házi macskákat, vagy akár Te is macskatartó vagy?

✍️Kitöltöm a kérdőívet: https://forms.gle/xHSv96Hg7v5sQGcu8

Köszönöm szépen a segítséged, kérdés esetén keressetek bizalommal!

Üdvözlettel:
Burányi Virág
+36-30-2042959 buranyi.virag@bkvp.hu
Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.

Előző cikk

Keresett a magyar vadhús

Következő cikk

Erdőmánia 3. epizód



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések