FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fellépünk a vandalizmus ellen

Az EGERERDŐ Zrt. szerteágazó ökoturisztikai hálózat üzemeltetője, így az erdőben turistaösvények, tanösvények, erdei pihenőhelyek, szálláshelyek, parkolók, pihenők, játszóterek, tornapályák sokaságával találkozhatnak a kirándulók.

Az erdőjárók legnagyobb része üdvözli, hogy kedvenc kirándulóhelye fejlődött, új attrakcióval egészült ki, melyekkel az erdő ingyenes rekreációs kínálatát növeljük.

Elkeserítő azonban, hogy minden igyekezetünk és jó szándékunk ellenére, minden évben előfordul rongálás. Néha eltűnnek, széttörnek táblák, összefirkálják a berendezéseket, helytelenül helyeznek el szemetet.

Kollégáink a vandalizmust észlelve, igyekeznek minél hamarabb helyreállítani a megrongált tárgyakat. A napokban a Szurdokpüspökiből induló Diósi-tanösvény egyik tábláját törték össze, melyet a Bátonyterenyei Erdészet kollégái rövid időn belül pótoltak.

Kérünk minden erdőjárót, hogy figyeljenek az erdei ökoturisztikai berendezések épségére! Vigyázzunk együtt erdőinkre, hiszen közös érdekünk, hogy a jelen és a jövő generációi számára értékek maradhassanak.

Forrás: Egererdő Zrt.

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 189., 2023/31.

Következő cikk

Tűzgyújtási tilalom visszavonása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések