FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A GreenSource projekt

A GreenSource projektet 2020-ban hozták létre egy európai szintű erőfeszítésként, hogy elmagyarázzák, hogyan tudja az erdészeti ágazat megvalósítani a 2050-re kitűzött klímasemlegességi célt.

A GreenSource az iparágunk közös hangja, amely felemelkedik, hogy elmondja a világnak, hogyan teszünk különbséget a fenntartható és éghajlatbarát jövőre való átállásban.

Az erdészeti alapú iparág innovatív megoldásokat kíván kínálni, és hozzá kíván járulni a fenntartható életmódhoz, miközben gondoskodik arról, hogy az erdők továbbra is növekedjenek, elnyeljék a CO2-t és védjék a biológiai sokféleséget.

A GreenSource célja, hogy kommunikálja az erdészeti alapú ipar számos előnyét. A GreenSource a fűrészárutól és a rétegelt lemezektől kezdve a cellulózon és papíron át a fenntartható csomagolásig és a különleges termékekig bemutatja az iparág pozitív hozzájárulását a társadalomhoz, az EU Green Deal prioritásainak fényében.

A GreenSource project támogató szervezetei:
CEPI – Európai Papíripari Szövetség
EPIS – Európai Cellulózipari Ágazat
PRO CARTON – Kartongyártók Európai Szövetsége
ACE – Italcsomagolási Szövetség
EOS – Európai Fűrészipari Szövetség

forrás: EUGreenSource

Előző cikk

CBAM - importáruk és a karbonintenzitás

Következő cikk

Hello Wood - faépítészeti alkotótábor




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version