FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ERFATÁRS üzleti útja Dél-Kelet Ázsiában

Az Erdészeti és Faipari Innovációs Egyesület [ERFATÁRS] több mint tíz éve rendszeresen szervez Délkelet Ázsiába üzleti és/vagy tudományos célú utazást tagjai, ill. szakmai érdeklődők részére. Idén Hong Kong, Vietnam, Laosz voltak az utazás állomásai.

Hong Kongban több mint egy évtizedes hagyománya van az ECO EXPO környezetvédelmi kiállítás és konferencia sorozat megtartásának. Ezzel az eseménnyel egyidőben rendezik meg a világítástechnikai és világítási eszközök kiállítását is. Erre az utóbbi kettőre hagyományosan 6 -10 fő jön hazánkból, míg az ECO EXPOra általában 6 – 12 fő jön, eddig kizárólag az ERFATÁRS szervezésében. Sajnálatos, hogy ez az igen értékes esemény nem ment át szélesebb körben a magyar környezetvédelmi szakemberek tudatába.

Idén három magyar cég öt fővel képviselte hazánkat és csatlakozott hozzánk egy zsolnai szlovák cég képviselője, így összesen hatan voltunk.

Ez a kiállítás a környezetvédelmi technikák és megoldások szempontjából rendkívül inspiráló. Megtalálható itt minden, amiről a következő kettő – öt éven belül Európában elkezdenek beszélni. Különösen nagy jelentőséget tulajdonítok annak, hogy a „start up” vállalkozások részére fenntartott terület (rendkívül kedvezményes áron vehető igénybe) évről évre dinamikusan növekszik.

Faiparos szempontból kiemelném a műanyagot helyettesítő papír és fa alapú csomagoló- és fogyóeszközök fejlesztésével foglalkozó „start up” cégek jelentős számát.

Külön köszönetet szeretnék mondani HKTDC magyarországi képviseletének -különösen Balázs Beátának és Ungvári Timeának- az utazás szervezésében nyújtott rendkívül hatásos közreműködésében.

Vietnámba azzal a céllal utaztunk, hogy a világjárvány miatt megszakadt kapcsolatainkat újra élesszük. Rendkívüli sikerrel jártunk, delegációnk tagjainak konkrét lehetőség nyílt erdészeti, bútoripari és biomasszát érintő üzleti kapcsolatra. Más területek is szóba kerültek, így a korábbi egyetemi és tudományos kapcsolatok újrafelvételére is alkalom nyílhat. Laoszi utunk tényfeltáró jellegű volt. Az új (áprilisban átadott) nemzetközi vasút vonala lehetővé teszi ennek a tenger nélküli országnak a bekapcsolódását a nemzetközi kereskedelembe. Magyar szempontból erdészeti és energetikai (biomassza) lehetőségeket kínál.

forrás: dr. Apostol Tamás, ERFATÁRS

Előző cikk

Green Friday kampány

Következő cikk

AM-MTSZ együttműködés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések