FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 214., 2024/04.

A Soproni Egyetem is részt vett az Educatio kiállításon / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás / Kunpeszér fajgazdag erdősége / Erényi Alajos életmű-kiállításán jártunk / Balatoni jégvilág született… / Vadvilág – Havas gyulaji életképek

A Soproni Egyetem is részt vett az Educatio kiállításon

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hazánk legnagyobb, több évtizede megrendezett oktatási expója, melyet idén januárban is megrendeztek. A Soproni Egyetem is képviseltette magát az eseményen,

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás

Az erdészet tudománya hosszú, évszázados fejlődés eredménye. Az erdőmesterek a szakma megtanulása után különféle erdészeti munkák során ápolják és fenntartják az erdő ökológiai egységét.

Kunpeszér fajgazdag erdősége

Korábbi műsorunkban a kunpeszéri táj szinte végtelennek tűnő síkságát mutattuk be, ezúttal viszont egy vadregényesebb erdei helyszínt tárunk Nézőink elé. Koszta Mihály természetvédelmi őr a terület növény- és állatvilágába ad betekintést.

Erényi Alajos életmű-kiállításán jártunk

Somogy vármegye északkeleti, dombokkal tagolt területén fekszik Lulla község. Ide kirándulunk; konkrétan Erényi Alajos festőművész és órásmester életmű-kiállítását tekintjük meg.

Balatoni jégvilág született…

Január első heteiben csikorgó hideg levegő árasztotta el hazánkat. A Balaton déli partján varázslatos jégvilág jött létre, hiszen a víz a fagyos szélben kicsapott a partra, és szinte azonnal ráfogyott a fűszálakra, növényekre és az összes parti tereptárgyra.

Vadvilág – Havas gyulaji életképek

Az idei tél hőmérsékleti változatossága különféle helyeken, különböző színekben mutatkozik meg. Mostani gyulaji utunkon viszont bárhol is álltunk meg filmes cserkelésünk okán, mindenhol a fehér szín köszöntötte stábunkat.

A teljes műsor (26:00)

– A Soproni Egyetem is részt vett az Educatio kiállításon
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás
– Kunpeszér fajgazdag erdősége
– Erényi Alajos életmű-kiállításán jártunk
– Balatoni jégvilág született…
– Vadvilág – Havas gyulaji életképek

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

VándorTáborok Somogyban

Következő cikk

Raklap-alapanyagok piaci helyzete



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések