FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészek adták vérüket

Az EGERERDŐ Zrt. egri központja adott otthont a február végi erdészeti véradónapnak, ahol ismét zöld ruhás szakemberek nyújtottak segítséget egy nemes cél érdekében. Az erdészeti társaságnál a véradás szervezése már év elején elkezdődött, hiszen nagyon fontos, hogy az erdészeti véradásra még a kullancsszezon előtt kerüljön sor.

A tavasz beköszöntével az erdőben a kullancsok aktivitása is megnövekedik, ilyenkor az erdőn dolgozó szakembereket gyakran támadhatják meg a kis vérszívók. Bizonyára sokan tudják, hogy kullancscsípés után 3 hónapnak kell eltelnie, hogy vért adhassunk, ezért a cégnél kulcsfontosságú az év eleji időpont kitűzése.

Az önkéntes véradáson az EGERERDŐ Zrt. erdészei mellett informatikus, kisvasutas, gépész és adminisztratív dolgozók is sikeresen adtak vért, sőt erdőtervezők is részt vettek, ami jó példát mutat az erdészek összefogására.

A kora tavaszias időben a véradónap sikerrel zárult, összesen 25 fő befejezett véradásával. Az önzetlen segítségnyújtást az erdőgazdaság, mint vendéglátó finomságokkal köszönte meg.

Bízunk benne, hogy az EGERERDŐ Zrt. példáját más munkahelyek is követik és több hasonló rendezvény lesz megyénkben és az országban.

Forrás: Egererdő Zrt.

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 219., 2024/09.

Következő cikk

Március 3. a vadvilág napjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…