FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Grédics Szilárd az EFDSZ új elnöke

Dr. Halmágyi János, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének eddigi elnöke egészségügyi okokból lemondott, így az elnökség 2024. április 17-re tisztújító kongresszust hívott össze.

A választási bizottság két jelöltet ajánlott a küldöttek figyelmébe: Górász Lászlót, a Vadex Zrt munkatársát, a szakszervezet alelnökét, valamint Grédics Szilárd erdőmérnököt, az Egererdő Zrt erdőgazdálkodási felügyelőjét.

A küldöttek 74 százaléka Grédics Szilárdot választotta, így 2024. április 17-től ő az EFDSZ elnöke.
A többi tisztségviselőt a küldöttek újraválasztották, így alelnök maradt Benei Béla (Nefag Zrt), Górász László (Vadex Zrt) és Ivádi László (Egererdő Zrt). A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke továbbra is Battáné Császár Erika.

Grédics Szilárd országhatáron innen és túl ismert erdész szakember, aki nemcsak több évtizedes szakmai tudásának köszönheti a szavazatokat, hanem sokoldalú, feladatmegoldó jelleme miatt is méltó az elnöki posztra. 

Elnökként az országos szakmai mellett fogok kiállni. – mondta az új elnök, majd folytatta:  „Első feladatom lesz a szervezet belső szabályzatainak megismerése, gazdasági átvilágítása és a vagyontárgyak felmérése.”

Mindemellett nagyon fontosnak tartja az új elnök, hogy a szakminisztériummal (Agrárminisztérium), a szakmai egyesületekkel és szervezetekkel (OEE, FAGOSZ, stb.), az erdészeti és faipari oktatási intézményekkel (pl.: Soproni Egyetem) valamint a magánerdőgazdálkodókkal is tárgyalásokat kezdeményezzen az együttműködés lehetőségeiről.

„Bízom benne, hogy a külföld kapcsolatokban is előrelépést érhetünk el, melyben német és angol tudásomat kamatoztathatom.”  

Forrás: Forestpress

Grédics Szilárd a FB-on.

Előző cikk

Parkerdő: folytatódik a városierdő-fejlesztés Budapesten

Következő cikk

Alföldi tölgy gazdálkodás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések