FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szedd magad a Májusfát!

Az elmúlt két év kirobbanóan nagy sikerére való tekintettel a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete idén is lehetőséget biztosít azoknak a fiatalembereknek, akik kedvesünknek legális forrásból szeretnének Májusfa-alapanyagot beszerezni!

A program célja a hagyományőrzésen túl az, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek az erdészek munkájába, ugyanis az őshonos elegyfák fontossága, az erdei élőközösség változatosságának biztosítása az erdészek mindennapos munkájának egyik fő kihívása.

Idén erdészetünk 130 nyírfát jelölt ki, amelyet fel tudunk ajánlani májusfának. De akinek nem jut nyírfa, az sem megy haza üres kézzel. Az idei területrészen – sajnos – az őshonos elegyfákon kívül idegenhonos kései meggy is él. Mivel ez az agresszívan terjedő fafaj veszélyezteti a Sóstói-erdőben élő hazai fafajainkat, ezért ilyen fajtájú májusfa alapanyagot is tudunk biztosítani. Így a kivágott kis fácskák nem csak az erdő természetes faállományának erősödését segítik, hanem májusfaként hasznosulhatnak.

Azért, hogy az igényeket tudjuk kezelni, a májusfa kivágása előzetes regisztrációhoz kötött!
Az érdeklődők a nyiregyhazimajusfa@gmail.com címen tudják jelezni részvételi szándékukat.
Természetesen egy legény csak egy májusfára tarthat igényt!
Az igényeket április 27-ig várjuk! További információ: Szokolovszki Géza, 30/695-0010

forrás: Nyírerdő Zrt.

Előző cikk

Erdőtelepítési globális toplista

Következő cikk

CLT-ből épült díjnyertes óvoda



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések