FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vadkárkalauz – új kiadvány

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Vadkárkalauz” címmel kiadványt készített. A 20 oldalas tájékoztató a vad által a mező- és erdőgazdálkodásban okozott kár lehetséges megelőzésében és kezelésében nyújt szakmai és jogi segítséget a gazdálkodók számára.

A múlt század közepe óta méretében folyamatosan növekvő hazai nagyvadállomány okozta vadhatás következtében a mező- és erdőgazdálkodók fokozódó mértékű vadkárral szembesülnek, ami az elmúlt évek romló gazdasági és környezeti feltételei mellett egyre súlyosabban érinti őket, kiadásnövekedést, illetve bevételcsökkenést okozva gazdálkodásuk során. A gazdák számára a vadkármegelőzés és vadkár-érvényesítés ugyanakkor, leginkább a kellő informáltság hiánya miatt, nem ritkán nehézségekbe ütközik.

A NAK most megjelent kiadványából a gazdálkodók részletes tájékoztatást kaphatnak a vadkár kapcsán fennálló kötelezettségeikről, jogaikról és kárigény-érvényesítési lehetőségeikről. A „Vadkárkalauz” nyomtatott formában elérhető az Agrárkamara megyei szervezeteinél és a falugazdászoknál, valamint elektronikus formában a NAK honlapjáról is letölthető.

forrás: NAK Erdészet

Előző cikk

Erdőmánia // PODCAST 4. rész

Következő cikk

Bakonyerdő Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések